vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto-vinner: - Hæ? 40,9 millioner?

En norsk spiller var alene om å ha 6+1 rette vikinglottotall onsdag 6. april. Det resulterte i en premie på over 40 millioner kroner. 

TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsredaktør Steinar Bjørnsson fikk det ærefulle oppdraget med å ringe den ferske mangemillionæren fra Bergen.
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:6. april 2022Endret:3. januar 2023

Det går unna i Vikinglotto for tiden. For bare to uker siden hadde vi en norsk 1. premievinner som vant over 55 millioner kroner, og onsdag 6. april fikk vi nok en storvinner. En mann fra Bergen i Vestland innkasserte nøyaktig 40 938 755 kroner, som alenevinner av 1. premiepotten.

HÆ?

Mannen var hjemme med samboer og så på tv da Norsk Tipping tok kontakt samme kveld. Bergenseren hadde ikke fått med seg Vikinglotto-trekningen, men var inne på mobilen for å sjekke resultatene. 

- Nå sitter jeg her og venter på å vinne i vikinglotto, svarte mannen fortsatt uvitende om hva han hadde i vente. 

Da vi avslørte at det var han som var alenevinner av hele potten på 40,9 millioner kroner, ble han naturligvis nokså satt ut.

- Hæ? 40,9 millioner? Jeg tror jeg svimer av.

Den store summen kom overraskende på mannen. Han ble imidlertid litt roligere da vi betrygget ham om at han vil bli godt ivaretatt av advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part med økonomisk rådgivning til våre millionvinnere.   

- Jeg har spilt i alle år, men nå har jeg hatt en god porsjon flaks kan man vel si, ler den heldige Vikinglotto-millionæren.

Mannen hadde naturligvis ikke forventet et så stort beløp, derfor var det litt vanskelig for ham å si noe om hva han kom til å bruke premien på, men et par ting kunne han nevne: 

- Jeg ønsker å hjelpe ungene mine økonomisk, også ønsker jeg meg ny bil. Jeg svever litt ennå, så jeg må nok la det synke inn før jeg lager noen større planer. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på Spar Valle.

Norsk Tipping gratulerer den heldige 1. premievinneren! 

Vinnerrekka

Tallene som ble trukket ut onsdag 6. april var som følger:

48 - 20 - 34 - 11 - 10 - 42

Vikingtall: 1Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vikinglotto har trekninger hver onsdag

Om en uke er det igjen klart for Vikinglotto-trekning. Onsdag 13. mars vil det være ca. 28 millioner kroner i premie til den eller de som klarer 6+1 rette. 2. premien anslås å være på ca. 2,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler