vikinglottovinnerhistorie

Førstepremiepotten har nådd makstaket på ca. 293 mill. – to norske Vikinglotto-millionærer

Førstepremiepotten i Vikinglotto fikk stå urørt onsdag kveld og vokser til makstaket på ca. 293 millioner kroner. To nordmenn delte andrepremien og vant hver sin millionpremie.

JACKPOT: Denne tallrekken, pluss Vikingtallet 4, var det ingen Vikinglotto-spillere som hadde onsdag kveld.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. november 2023Endret:16. november 2023

Heller ikke denne onsdagen var det noen som kunne notere 6+1 rette på Vikinglotto-kupongen sin.

Førstepremiepotten når dermed makstaket på 25 millioner euro, med gjeldende kurs på trekningsdagen. Det betyr at det overskytende premiebeløpet nå legges i andrepremiepotten.

Neste ukes førstepremiepott er dermed på ca. 293 millioner kroner, mens andrepremien gjør et kraftig hopp og blir på ca. 17 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

To norske Vikinglotto-millionærer

Helt fritt for vinnere ble det imidlertid ikke. To nordmenn hadde hellet med seg og prikket inn 6+0 rette i onsdagens trekning.

Den ene av vinnerne hadde levert den samme kupongen med vinnerrekken to ganger, noe som resulterte i at han vant to tredjedeler av andrepremien.

Dette var kveldens andrepremievinnere:

  • Mann fra Bø i Nordland – vant 3 480 250 kroner.

  • Mann fra Årdal i Vestland – vant 1 740 125 kroner.

Mann fra Bø i Nordland: – Fikk litt hjertebank

På tredje forsøket fikk vi svar hos den ferske Vikinglotto-millionæren fra Nordland. Da var han allerede klar over at han hadde vunnet.

– Jeg så at det hadde ringt fra et litt spesielt nummer, så jeg ringte opp igjen og sjekket appen, forteller mannen.

– Jeg fikk litt hjertebank da jeg så at jeg hadde vunnet, sier nordlendingen glad.

Mannen forteller at han vanligvis leverer den samme rekken to ganger, noe som resulterte i to tredjedeler av kveldens andrepremie og totalt 3 480 250 kroner.

– Det er helt sykt. Det har ikke gått helt opp for meg enda, sier mannen og legger til at han ikke har noen konkrete premieplaner enda.

Begge vinnerkupongene ble kjøpt på mobil.

Mann fra Årdal i Vestland: – Ikke sunket inn enda

Kveldens andre Vikinglotto-millionær tok heller ikke telefonen før på det tredje forsøket.

– Jeg har sjekket appen, så jeg vet at jeg har vunnet, stråler mannen glad.

Vestlendingen forteller at det hele fortsatt er vanskelig å tro, men at premien på 1 740 125 kroner kommer godt med.

– Det har ikke sunket helt inn enda. Det er litt for godt til å være sant, ler han glad.

Den ferske Vikinglotto-millionæren forteller at han har noen tanker om hva premien skal brukes til, men at han vil holde det for seg selv.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fjerde største Vikinglotto-premie i Norge

Det er nesten to og et halvt år siden førstepremiepotten i Vikinglotto sist nådde makstaket. Den gangen ble potten stående gjennom flere måneder, før en danske sikret seg hele førstepremiepotten på 260 millioner kroner.

Dersom en norsk spiller blir den neste til å gjette den riktige tallrekka i sin helhet, vil vedkommende få utbetalt den fjerde største Vikinglotto-premien noensinne her til lands.

Den aller største Vikinglotto-utbetalingen til en nordmann er på 341,2 millioner kroner og gikk til en kvinne fra Oslo for nesten nøyaktig seks år siden.

Den nest største utbetalingen er på 319,3 millioner kroner og gikk til en mann i april 2018, mens den tredje største utbetalingen kom på selveste lille julaften i 2020. Da var det en kvinne fra Østlandet som vant 210 millioner kroner.

Kveldens tallrekke 

Følgende tall ble trukket ut under kveldens Vikinglotto-trekning:

Vikinglotto
15. november 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Neste ukes potter

Onsdag 22. november er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Førstepremiepotten har nådd makstaket på 25 millioner euro og vil være på ca. 293 millioner kroner, mens andrepremiepotten fylles kraftig på og blir på ca. 17 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler