vikinglottovinnerhistoriefremside

Vikinglotto: Fortsatt ca. 293 mill. i førstepremie

Heller ikke denne gangen ble første- eller andrepremiepotten kapret. Det betyr at det er andrepremiepotten som øker til ca. 50 millioner kroner.

TALLREKKA: De trukne tallene onsdag kveld.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:20. desember 2023

Ingen prikket inn verken 6+1 eller 6 rette onsdag 20. desember.

Førstepremiepotten har nådd makstaket på 25 millioner euro, med gjeldende kurs på trekningsdagen. Det betyr at det overskytende premiebeløpet nå legges i andrepremiepotten.

Det betyr at førstepremiepotten neste onsdag er på ca. 293 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 50 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill
Vikinglotto
20. desember 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Vokst lenge

Vi må skru tiden tilbake til 2. august for å finne forrige gang noen knep førstepremien. Da var det en heldig danske alene om å ha 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 33,4 millioner kroner.

Onsdag 13. desember var det imidlertid en mann fra Oslo som prikket 6 riktige Vikinglotto-tall og kapret 51,8 mill. i andrepremie.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hva skjer dersom du vinner nærmere 300 millioner kroner?

Å plutselig få nær 300 millioner kroner inn på kontoen er, for de aller fleste, en helt surrealistisk tanke. Derfor er vi rigget for å bistå eventuelle norske multimillionærer på best mulig måte.

Ingrid Roterud Mathisen, dama i Norsk Tipping alle vil gi telefonnummeret sitt til, er ansvarlig for trekningsprosessene. Hun har flere hundre samtaler med vinnere i ulike premieklasser og bred erfaring med å ivareta vinnere på best mulig måte.

Samtidig som drømmen går i oppfyllelse, dukker det også opp både spørsmål og noen bekymringer når du vinner svimlende millionbeløp.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn.

Vår støttespiller Dehn

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen.

Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet, og det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen. Deres første råd stiller vi oss bak:

– Det første rådet vårt er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger.

Ingen skatt på premien, men skattelisteplassering avhenger av formuen din

Det er ingen skatt på premiegevinsten uansett hvor stor den er. Skattelistene blir utarbeidet basert på din totale formue per 31. desember. Plasseringen din på skattelisten som blir offentliggjort omtrent ett år senere, avhenger av om det er andre personer i kommunen din som har en høyere formue enn deg. Formuen din kan ikke unntas fra offentliggjøring på slike lister. Heldigvis har de fleste store premievinnere ikke rapportert ubehagelig oppmerksomhet som følge av høy plassering på skattelisten.

Fortsatt 25 millioner euro

I trekningen onsdag 27. desember blir førstepremiepotten i Vikinglotto altså på ca. 293 millioner kroner (maksimal førstepremiepott er 25 mill. euro og følger gjeldende kurs på trekningsdag). 

Det overskytende beløpet fra forrige trekning ble overført til andrepremiepotten. Neste onsdag vil den ligge på ca. 50 millioner kroner. Husk å legge inn kupongen før spillefristen klokka 18.00 hvis du vil være med på moroa.

Lykke til.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler