vikinglotto

Vikinglotto i kveld: Ca. 122 mill. i førstepremiepotten

Får vi en norsk storvinner i årets første Vikinglotto-trekning onsdag? Førstepremiepotten har vokst til ca. 122 millioner kroner.

PÅ'N IGJEN: Onsdag er det årets første Vikinglotto-trekning.Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:30. desember 2022Endret:10. januar 2023

Onsdag betyr Vikinglotto og nye sjanser til å sikre seg til dels store premier. Ingen klarte å prikke inn vinnerrekka sist uke. Det innebærer at det er ca. 122 millioner kroner i førstepremiepotten onsdag.

Over 1000 millionærer

Totalt har 1 050 nordmenn blitt millionærer i Vikinglotto. Her er ytterligere tre fakta du kanskje ikke visste om Lottos internasjonale storebror:

  • Vikinglotto spilles i dag i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen, Slovenia, Latvia og Belgia. Det ble første gang spilt i 1993 (samme år Norsk Tipping ble et hundre prosent statseid foretak) og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger.

  • Spillet har samme navn i alle land, bortsett fra i Danmark: Der heter det Onsdags Lotto.

  • Premierekorden i Vikinglotto er på over 341 millioner kroner, og står seg fra 15. november i 2017. Vinneren, en kvinne fra Oslo, ble mildt sagt satt ut: – Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Norsk storvinner i oktober

Vi trenger ikke skru tiden veldig langt tilbake for å finne forrige storvinner i Norge: 12. oktober i fjor var en kvinne fra Oslo alene om å prikke inn vinnerrekka og endte dermed opp med hele førstepremien på over 82,8 millioner kroner.

Onsdag er det duket for årets første Vikinglotto-trekning. Førstepremiepotten er som nevnt på ca. 122 millioner kroner. Andrepremiepotten er på ca. 1,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler