vikinglotto

Vikinglotto: Nordmann vant 105 mill. i juli – i kveld kan du vinne ca. 115 mill.

Husker du da en mann fra Viken endte opp med å vinne hele førstepremiepotten på over 105 millioner kroner i sommer? Onsdag er førstepremiepotten på ca. 115 millioner kroner. Vi tar et tilbakeblikk til da den heldige mangemillionæren fikk en uventet telefon fra Hamar.

ONSDAG: Disse trekningsmaskinene kjører i gang hver onsdag.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:18. september 2023Endret:20. september 2023

Det skal ganske mye til for å sikre seg førstepremiepotten i Vikinglotto. Du må ha seks riktige vinnertall av totalt 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Regner vi litt på det gir dette ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke.

Likevel er det noen som innimellom er skikkelig heldige, slik som den norske alenevinneren fra juli.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Dette er helt rått

Det var onsdag 26. juli i år at det tikket inn en beskjed om at en nordmann hadde klart det nesten umulige: Å alene sikre seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 105 010 440 kroner.

Vi tok dermed Telefonen fra Hamar fatt og ringte den intetanende vinneren.

Vi fikk ikke tak i førstepremievinneren på første forsøk, men på andre fikk vi napp, og det var en spent stemme som svarte i andre enden. Mannen hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer.

Da han oppdaget hvem som hadde ringt, hadde han gått rett inn i appen for å sjekke kupongen sin. Likevel turte han ikke helt å tro på det han så før han fikk det endelig bekreftet over telefon.

– Jeg har drømt om å vinne én million eller to, men dette er helt rått. Jeg vet ikke hva jeg skal si, lo vinneren overraskende rolig.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Dårlig med søvn

Da vi snakket med ham på nytt en uke etter storgevinsten delte han litt mer fra den første tiden som Vikinglotto-millionær.

– Det har blitt dårlig med søvn, for å si det sånn. Det går ikke helt opp for meg. Det er så mye penger, fortalte han.

– Jeg har jo fantasert om det ganske mange ganger, men det skjer jo aldri tenker man.

Mannen hadde også rukket å gjøre seg noen tanker om hva premien skulle brukes på.

– Det blir nytt hus etter hvert. Jeg har hatt et ønske om å bygge et nytt hus en stund, avsluttet han fornøyd.

Lagret vinnernummeret?

Onsdag sitter vi klare med telefonen igjen. Da er det som nevnt ca. 115 millioner kroner i førstepremiepotten. Andrepremiepotten er på ca. 1,3 millioner kroner.

Har du lagret Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 slik som storvinneren fra juli? Da er du i hvert fall forberedt dersom vi faktisk skulle ende opp med å ringe onsdag kveld.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler