vikinglotto

Vikinglotto: Får vi millionær nummer 1 024 i kveld?

Frem til nå har 1 024 nordmenn blitt millionærer i Vikinglotto. Den siste vinneren kom 23. mars og vant 55,3 millioner kroner.

GOD ONSDAG: Vikinglotto byr på god stemning og litt ekstra spenning hver uke.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. april 2022Endret:3. januar 2023

Har du noen gang lurt på hvordan du ville reagert dersom du fikk en telefon fra Hamar med beskjed om at du hadde vunnet millioner med kroner? Hele 1 024 norske Vikinglotto-spillere har opplevd nettopp dette i løpet av de 29 årene spillet har eksistert.

Siste gren på millionærstammen kom så sent som tirsdag 29. mars, og var en mann fra Trøndelag. Trønderen sikret seg ingen hvilken som helst sum heller: Hele 55 342 250 kroner endte han med å innkassere.

Vurderer å gi bort noe

Den heldige trønderen hadde sittet og rettet spillekupongen, men kun kommet halvveis, da Telefonen fra Hamar ringte den skjebnesvangre kvelden. 

– Oi. Nå er det nesten så det begynner å hakke i brystet her, utbrøt mannen, som heldigvis kunne forsikre om at det var mest spøk og at han regnet seg som frisk og rask.

 – At det går an. Det er helt ufattelig. Jeg kjenner det går rundt oppi hodet her nå.

Da Norsk Tipping kontaktet millionvinneren igjen uken etter, hadde han fått samlet seg noe men kjente seg «het i hauet», som han selv uttrykte.

– Det føles fortsatt veldig merkelig å skulle forholde seg til at nettopp vi skulle vinne så mye.

Noen konkrete planer for premien hadde han foreløpig ikke kommet opp med.

– Det kan fort være at noe blir gitt bort og blir til glede for andre, men jeg tenker ikke å begynne å kaste rundt meg eller noe sånt. Vi prøver å forholde oss rolige, forklarte årets så langt heldigste Vikinglotto-vinner.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Her bor millionærene

Så langt har vi altså 1 024 Vikinglotto-millionærer her til lands, og de er som seg hør og bør, spredt rundt i vårt langstrakte land. Her har du en oversikt over hvor mange som «skjuler seg» i hvert fylke: 

Viken  255 millionærerVestland  130 millionærerTrøndelag  102 millionærerOslo  98 millionærerInnlandet  77 millionærerTroms og Finnmark  67 millionærerVestfold og Telemark    66 millionærerRogaland  55 millionærerMøre og Romsdal  50 millionærerNordland  41 millionærerAgder  35 millionærer

Ca. 40 mill. på onsdag

Onsdag 6. april er det klart for en ny Vikinglotto-trekning med ca. 40 millioner kroner i 1. premiepotten. Vi venter i spenning på om millionær nummer 1 025 gjør sin ankomst samme kveld.

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler