vikinglotto

68 mill. i potten: Blir du mangemillionær i dag?

Til tross for at en bergenser håvet inn over 15 millioner Vikinglotto-kroner i andrepremie forrige onsdag, har førstepremien lagt på seg til kveldens trekning.

SPENNING: Blir du Norges nye Vikinglotto-millionær?
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:2. juli 2019Endret:2. januar 2023

Drømmer du om en sommer litt utenom det vanlige? Sommeren din kan bli noe annerledes i dag, for da kan du nemlig vinne ca. 68 millioner kroner dersom du stikker av med førstepremiepotten i Vikinglotto.  

Fersk Vikinglotto-millionær

For bare en uke siden vant en nordmann andrepremiepotten i Vikinglotto. Det var en kar fra Bergen som virkelig fikk kjenne på pulsen da han fikk beskjeden om at han kunne vente seg 15 millioner kroner inn på konto. Pengene er på plass og bergenseren har planene klare.

Hva er Vikinglotto?

Vikinglotto er et lotterispill der det trekkes 6 av 48 hovedtall og 1 av 8 vikingtall. Førstepremien går til de som har 6 hovedtall og 1 vikingtall korrekt i en og samme rekke på kupongen. Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 3 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 35 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er trekning hver onsdag. Vikinglotto er et samarbeid mellom ni land.

Lykke til!

(Vinnersannsynlighet for førstepremien i Vikinglotto er ca. 1:98 mill. Andrepremie ca. 1:14 mill.)

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler