vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Slik reagerte vinneren av 44,8 mill.

Det tok litt tid, men endelig svarte 1. premievinneren fra Troms og Finnmark. Hun hadde vært intetanende om den store gevinsten frem til Norsk Tipping endelig fikk kontakt.

GJEVE TALL: Onsdagens 1. premievinner hadde alle disse, i tillegg til vikingtallet, rett.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:22. september 2021Endret:3. januar 2023

Norsk Tipping lyktes ikke å tak i 1. premievinneren etter Vikinglotto-trekningen onsdag 22. september, men etter gjentatte forsøk gjennom torsdagen svarte endelig den heldige kvinnen. 

Visste ikke om milliongevinsten

Vinneren fra Troms og Finnmark hadde gått til sengs kl. 20 onsdag kveld, og var derfor allerede langt inne i drømmeland da Telefonen fra Hamar ringte for første gang. Da hun oppdaget de ubesvarte anropene antok hun at de kom fra en telefonselger og lot være å svare da nummeret igjen lyste opp skjermen utover torsdagen. Til slutt bestemte hun seg likevel for å svare, og det var tydelig at hun ikke hadde fått med seg at hun var blitt Vikinglotto-millionær over natten.

 Sitter du godt? Gratulerer, i går kveld var du eneste med alle 6 +1 rette. Det betyr at du har vunnet nøyaktig 44 847 990 kroner.

– Neeeeeei. Å herregud. Vent litt, jeg må skrive ned summen. Kan du gjenta?

– 44 847 990 kroner.

– Herregud ... Det går bra, altså, men det er virkelig uvirkelig, sier den overraskede kvinnen.

– Jeg tenkte da jeg leverte Vikinglotto-kupongen i går "enn viss jeg no vinn".

Den nybakte millionæren trengte litt mer tid på å finne ut av hva hun skal gjøre med premien, men som hun sa:

– Jeg må få roet meg ned og tenkt. Det blir nesten litt for mye.

Som for alle storvinnerne hos Norsk Tipping kommer kvinnen til å få profesjonell økonomisk og juridisk veiledning av advokatfirmaet Brækhus, som bistår Norsk Tipping som en nøytral part.

Kvinne fra Kautokeino

Onsdag kveld vant også en kvinne fra Kautokeino i Troms og Finnmark over 1,4 millioner kroner da hun alene sikret seg 2. premien i Vikinglotto. Hun tok heller ikke telefonen da Norsk Tipping ringte etter onsdagens trekning, men da vi gjorde et nytt forsøk dagen derpå var hun rask med å svare. 

Den ferske millionæren hadde vært på fjellet under Vikinglotto-trekningen og derfor ikke fått med seg anropene fra Hamar.

– Jeg så på mobilen i dag tidlig da jeg våknet og tenkte at dere sikkert hadde ringt feil. Likevel måtte jeg gå inn på appen for å sjekke. Da fikk jeg nesten panikk, ler vinneren, som ønsker å være anonym.

Kautokeinokvinnen fortalte om god stemning da hun oppdaget hva som hadde hendt kvelden i forveien.

– Jeg klarer ikke å tro det ennå. Dette var veldig overraskende. Det er nesten litt skummelt, men jeg er veldig glad, avslutter hun.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer begge de heldige Troms og Finnmark-vinnerne!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Million-tall

Tallene som sørget for to nye norske Vikinglotto-millionærer var som følger:

19 - 21 - 29 - 36 - 44 - 48

Vikingtallet:

5 

Les ogsåSpillevett: Er du risikotager eller realist?

Fem uker – tre 1. premievinnere

I løpet av bare fem uker har tre spillere her til lands kunnet juble over å ha blitt alenevinnere av 1. premien i Vikinglotto. 25. august vant en mann fra Trøndelag over 31 millioner kroner, mens en kvinne i 30-årene fra Viken sikret seg over 45 millioner kroner onsdag 8. september. 

Ferske premiepotter 

Onsdag 29. september er det klart for månedens siste Vikinglotto-trekning. Siden begge premiepottene røk under onsdagens trekning fylles de nå opp på nytt. Neste ukes 1. premiepott i Vikinglotto er dermed på ca. 30 millioner kroner. 

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler