Vil spille ishockey 100 prosent, men kvinner får ikke takle

Vil spille ishockey 100 prosent, men kvinner får ikke takle

Dette drømmer Andrea Dalen, Maren Lundby, Silje Norendal, Grace Bullen, Guro Reiten og Norsk Tipping om i anledning kvinnedagen. Se filmen her! 

Når gutter er 12 år, får de lov til å begynne å takle.

Det er ingen aldersgrense for oss. Jenter får ikke takle uansett. 

Min drøm er å få spille hockey 100 prosent. 

Ordene tilhører tre ganger Gullpucken-vinner og Djurgården Hockey-spiller Andrea Dalen.

- Penger er ikke alltid hovedutfordringen

Likestilling i idrettsnorge bør være virkeligheten, men er fortsatt en drøm. 

Norsk Tipping ønsker å styrke fokuset på like muligheter for kvinner i idretten. For selv om våre beste utøvere legger ned de berømte 10.000 timene som skal til for å bli best, så er det kanskje ikke alltid nok?

  • Lytt til Andrea Dalen, Maren Lundby, Silje Norendal, Guro Reiten og Grace Bullens drømmer i vår film i toppen av artikkelen eller her

For ett år siden gikk Norsk Tipping inn i kvinnenes toppfotball med en målsetting om blant annet en styrket kvinnesatsing. I ettertid har det skjedd mye positivt i riktig retning innad i fotballen.

- Men er det én ting vi har erfart det siste året, er det at jobben for å gi kvinner like muligheter som menn til å bli gode i idretten sin er mye større enn vi hadde trodd. Vi har også forstått at selv om mye handler om penger, er det ikke alltid hovedutfordringen, sier Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping og fortsetter:

- Det handler mye om å bryte med etablerte holdninger. At man blir oppmerksom på hvilke spørsmål som ikke er blitt stilt. For eksempel hvorfor du aldri har sett et kombinertrenn for kvinner på TV.

- Vi skal stille de viktige spørsmålene

Som samfunnsaktør og stor sponsor har Norsk Tipping makt til å påvirke prosesser. Den makten skal Norsk Tipping, ifølge Åsne Havnelid, bruke til å jobbe for like muligheter i idretten.

- Vi skal bruke våre muskler i arbeidet for rettigheter kvinnene ønsker å oppnå i sine idretter. Den dagen hockeykvinnene krever å få lov til å gjøre taklinger i kamp, på lik linje med herrene, skal vi støtte dem i det. Når den prestisjetunge tysk-østerrikske hoppuka dras i gang i romjula, kan vi rekke opp hånda spørre hvorfor det ikke er kvinneklasse også. Eller andre spørsmål, som burde ha vært stilt for lenge siden, sier hun.