selskapet

Vil spille ishockey 100 prosent, men kvinner får ikke takle

Dette drømmer Andrea Dalen, Maren Lundby, Silje Norendal, Grace Bullen, Guro Reiten og Norsk Tipping om i anledning kvinnedagen. Se filmen her! 

Hockeyspiller Andrea Dalen er en av utøverne som stiller opp i Norsk Tipping-filmen "Like muligheter. Uansett."Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:8. mars 2019Endret:2. januar 2023

Når gutter er 12 år, får de lov til å begynne å takle.

Det er ingen aldersgrense for oss. Jenter får ikke takle uansett. 

Min drøm er å få spille hockey 100 prosent. 

Ordene tilhører tre ganger Gullpucken-vinner og Djurgården Hockey-spiller Andrea Dalen.

- Penger er ikke alltid hovedutfordringen

Likestilling i idrettsnorge bør være virkeligheten, men er fortsatt en drøm. 

Norsk Tipping ønsker å styrke fokuset på like muligheter for kvinner i idretten. For selv om våre beste utøvere legger ned de berømte 10.000 timene som skal til for å bli best, så er det kanskje ikke alltid nok?

  • Lytt til Andrea Dalen, Maren Lundby, Silje Norendal, Guro Reiten og Grace Bullens drømmer i vår film i toppen av artikkelen eller her

For ett år siden gikk Norsk Tipping inn i kvinnenes toppfotball med en målsetting om blant annet en styrket kvinnesatsing. I ettertid har det skjedd mye positivt i riktig retning innad i fotballen.

- Men er det én ting vi har erfart det siste året, er det at jobben for å gi kvinner like muligheter som menn til å bli gode i idretten sin er mye større enn vi hadde trodd. Vi har også forstått at selv om mye handler om penger, er det ikke alltid hovedutfordringen, sier Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping og fortsetter:

- Det handler mye om å bryte med etablerte holdninger. At man blir oppmerksom på hvilke spørsmål som ikke er blitt stilt. For eksempel hvorfor du aldri har sett et kombinertrenn for kvinner på TV.

- Vi skal stille de viktige spørsmålene

Som samfunnsaktør og stor sponsor har Norsk Tipping makt til å påvirke prosesser. Den makten skal Norsk Tipping, ifølge Åsne Havnelid, bruke til å jobbe for like muligheter i idretten.

- Vi skal bruke våre muskler i arbeidet for rettigheter kvinnene ønsker å oppnå i sine idretter. Den dagen hockeykvinnene krever å få lov til å gjøre taklinger i kamp, på lik linje med herrene, skal vi støtte dem i det. Når den prestisjetunge tysk-østerrikske hoppuka dras i gang i romjula, kan vi rekke opp hånda spørre hvorfor det ikke er kvinneklasse også. Eller andre spørsmål, som burde ha vært stilt for lenge siden, sier hun.  

Relaterte artikler