extra

Vinner Extra-kandidaten 2 millioner kroner denne gangen?

Toppremien i Extra er - som vanlig - på 2 millioner kroner. Går Extra-kandidaten helt til topps i kveld?

KLAR FOR SENDING? Extra sendes som vanlig på NRK 2 kl. 18.45.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:16. april 2021Endret:2. januar 2023

Tirsdag klokka 18.45 er det nok en gang klart for Extra-spenning - som du kan følge på NRK 2. Her skal det deles ut en rekke premier; totalt er det 16 vinnersjanser per spill.

Og toppremien er det den som trekkes ut som Extra-kandidat som får spille om. Med maksimal uttelling, kan vedkommende vinne 2 millioner kroner. 

Spillefrist for Extra er tirsdag kl. 17.00

- Verste jeg har vært med på

Sist gang Extra-kandidaten vant toppremien, var 30. mars. Da var det en kvinne fra Asker i Viken som ble trukket ut. Hun hadde allerede sikret seg en inngangssum på over 300 000 kroner, men smilet ble selvsagt ekstra bredt da det til slutt endte med 2 millioner kroner.

- Det er det verste jeg har vært med på. Jeg er så stressa her. Jeg vet ikke om jeg klarer å tro det, sa en lattermild vinner til Norsk Tipping etter tv-sendingen og la til: 

- Jeg var egentlig bare glad for å ha vunnet over 300 000 kroner. Men da jeg til slutt endte opp med 2 millioner kroner ... faderrullan, det hadde jeg ikke ventet.

Slik fungerer Extra

I Extra spiller man med et spillebrett med 25 ruter og man vinner ved å være først ute med å fylle ulike deler av brettet. Dette er de ulike formasjonene som gir premie:

  • Første bilde: Vinnes av den/de som først fyller alle de ni rutene i senter av spillebrettet.

  • Første brett: Vinnes av den/de som først fyller hele spillebrettet sitt med tall.

  • Første ramme: Vinnes av den/de som først fyller alle rutene i ytterkant av spillebrettet.

I tillegg til formasjonene, er det to tilfeldige trekninger. Extra-sjansen går ut på at en premiepott på 100 000 kroner deles mellom et tilfeldig antall spillere (mellom 1 og 25 stykker). Hovedvinneren i Extra er altså Extra-kandidaten. Vedkommende sikrer seg en en inngangspremie før TV-trekningen. Hvor stor premie Extra-kandidaten stikker av med, avgjøres ved at det trekkes seks tall. For hvert av disse tallene vinneren har på sitt spillbrett, øker premien. Alle disse ulike veiene til premie utgjør til sammen 16 vinnersjanser per spill. 

Vinnersjanse Extra

I Extra er det rundt 450 000 spillebrett i spill pr. trekning, og da blir vinnersjansen 1:450 000 pr. brett. Det er to brett pr. kupong, slik at vinnersjansen pr. kupong er ca. 1:225 000

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 1 552 492

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 69 (Første brett)

  • Antall millionærer i 2023: 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 2 000 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler