flax

Visste du at 44 ble Flax-millionærer i fjor?

Tenk om det var du som plutselig satt der med tre millionsymboler foran deg?

MILLIONFLAX: Mye av moroa er jo å håpe?Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:3. februar 2023

Du skal ha en god porsjon flaks for å bli – ja – Flax-millionær. På MillionFlax er sjansen for å ende opp med et sjusifret beløp på konto én av 650 040. Det betyr at i gjennomsnitt vinnes det én million kroner hver gang det er solgt 650 040 lodd.

Ca. 155 000 vinner hver uke

Men selv om det kan virke nærmest umulig å skrape frem tre millionbeløp er det jo noen som gjør det. I 2022 var det 44 folk som fikk oppleve følelsen av å «ikke tro sine egne øyne» (tallene gjelder for både fysiske og digitale lodd)

Synes du tanken på å ende opp som Flax-storkvinne eller Flax-storkar blir for fjern? Da kan vi trøste med at det finnes andre premiebeløp i Flax-verdenen også. Hver uke heves det i snitt 155 000 premier. Med andre ord: Flax-vinner-klubben er egentlig ikke av det eksklusive slaget – og selv om man kanskje ikke vinner er jo noe av moroa å håpe? Tenk om det neste gang er deg?

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ingunns magiske verden

Har du forresten sett vårt nye fine MillionFlax-lodd? Det er det illustratøren og tatovøren(!) Ingunn Dybendal som står bak. Vi tok en prat med Ingunn rett før jul, og hun kunne fortelle dette om prosessen frem mot det ferdige loddet:

– Jeg synes det var utrolig gøy og veldig stas å illustrere MillionFlax. Selv om Flax-loddet har ganske faste rammer, så fikk jeg utfolde meg veldig fritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ILLUSTRATØREN: Ingunn DybendalFoto: Privat

Ingunn hadde før oppdraget fått utlevert temaet «mystikk og magi». Det skulle være utgangspunktet for motivet.

– Det er jo veldig åpent for tolkning, forklarer Dybendal.

– Jeg tok utgangspunkt i verdensrommet og universet og kombinerte det med magi da jeg startet å skisse. Jeg elsker å tegne planeter så det måtte også komme inn der på et vis. 

– Alt i alt så var det virkelig et drømmeprosjekt. Jeg gleder meg til å se MillionFlax-loddet i butikken, smiler Dybendal og legger til at hun kjøper Flax hver onsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MILLIONDESIGN: Ingunn Dybendals skisser for årets første utgave av MillionFlax. Også i 2023 henter vi inn fire designere som setter sitt unike preg på MillionFlax-serien.Illustrasjon: Ingunn Dybendal/Norsk Tipping

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021: (alle typer Flax-lodd): 9 636 165 (fysiske Flax lodd: 8 426 821, digitale Flax-lodd: 1 209 344)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2021 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 73 (38 millionutbetalinger fysisk Flax, 35 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2021: 73

  • Høyeste premieutbetaling i 2021: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her    

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler