VM-blogg: Hvordan skal vi slå Danmark?

Danmark med 14.000 i ryggen er nok den tøffeste utfordringen som er i dette mesterskapet.

SLIK KAN NORGE SLÅ DANMARK: Erlend Mamelund gleder seg til Danmark-Norge og forklarer hva som må fungere optimalt for en norsk seier.
Forfatterbilde Norsk TippingErlendMamelundPublisert:16. januar 2019Endret:2. januar 2023

Erlend Mamelund spilte over 100 landskamper før han la opp i 2016. Han avsluttet hjemme i Haslum etter en rekke år utenlands for klubber som HSG Nordhorn, SG Flensburg-Handewitt, Montpellier og THW Kiel. I dag er han assistenttrener for Haslum. Under hele VM vil Mamelund komme med oddstips som vil bli publisert her og på Oddsens Facebook-side.

Nå har vi vært gjennom fire innledende gruppespill kamper, og det har vært fire betryggende seire.

Nå står vi overfor kanskje den tøffeste kampen vi kommer til å spille i dette mesterskapet, Danmark på hjemmebane med 14 000 elleville tilskuere i ryggen.

Men hva er det som har gjort Norge så gode hittil?

Tror du Norge slår Danmark? Spill på Langoddsen her!

Det er en kombinasjon av flere ting, men først og fremst de kollektive samhandlingene i fremoverspillet, gode individuelle prestasjoner fremover med god uttelling, samt gode målvakter.

Dette må vi lykkes med skal vi ha sjanse mot Danmark. Der møtes vi Niklas Landin, etter min mening verdens beste målvakt med god margin, i tillegg besitter de verdensklassespillere på enhver posisjon. Lasse Svan Hansen (Flensburg) på høyrekant, Casper Mortensen (Barcelona) på venstrekant, Mikkel Hansen (PSG), Rasmus Lauge (Flensburg) for å nevne noen av dem.

Disse må vi stoppe med ett knallhardt forsvar med mange redninger, som igjen resulterer i at Magnus Jøndal, Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol kan løpe inn de enkle målene.

Dette er kampen som vil gi oss svar på om dette landslaget har etablert seg i verdenstoppen, om de er klare for å gå hele veien i dette mesterskapet. Jeg har troa, og gleder meg til kamp.

Heia Norge!

Spill på Langoddsen her!

Relaterte artikler