lottovinnerhistorie

32 ble Lotto-millionærer i Supertrekning: – Jeg har ikke ord

32 heldige nordmenn kan gå sommeren i møte med tittelen «Lotto-millionær» etter å ha vunnet i Supertrekning lørdag kveld. Her er reaksjonene fra de glade vinnerne.

NÅ RINGER VI: Atle Onsrud Jensen (f.v), Tina Wasa Kartomten, Ida Zachariassen, Ingvill Kaasin Montgomery og Christian Dybendahl ringer heldige Supertrekning-vinnere i kveld.Foto: Gro Synstad, Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadForfatterbilde Norsk TippingIngvillKaasin MontgomeryForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingIdaZachariassenForfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenForfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendalPublisert:22. juni 2024Endret:23. juni 2024

Lørdag endte Supertrekning-potten på 36 millioner kroner.

Gevinstene fordelte seg på 32 millionvinnere og fire andelsbanker. I hver andelsbank er det 10 spillere som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten, altså 100 000 kroner hver. 

I tillegg til Supertrekning var det vanlig Lotto-trekning som ga fem vinnere av 6,6 millioner kroner. Det betyr at vi fikk 37 Lotto-millionærer lørdag kveld.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fylkesoversikt vinnere (totalt 32 millionvinnere)

Agder – to vinnere

 • Mann i 70-årene fra Kristiansand

– Du, dette var egentlig på tide. Jeg har ventet på denne telefonen i mange år, ler den ferske Lotto-millionæren glad. – Dette var kjempekoselig. Utrolig moro, både med en sånn telefon og ikke minst å ha vunnet, stråler mannen glad. På spørsmålet om hva premien skal gå til er han klar på en ting: – Det blir hvert fall ikke ny bil. Det er det eneste jeg er sikker på, ler sørlendingen glad.

Mannen vant på en 10-ukers kupong han kjøpte hos Meny Grim i slutten av mars.

 • Kvinne (67) fra Mandal

– Dette er ikke til å tro! Jeg så i appen at jeg hadde vunnet, men så turte jeg ikke å tro det før jeg faktisk hadde fått det bekreftet, stråler hun glad.

– 1 million kroner, det er mye penger altså. Jeg har aldri vunnet så mye penger, så det er helt utrolig, jubler hun. Hva premien skal gå til må hun bruke litt tid på å tenke på, men en ting er sikkert:

– Det kommer veldig godt med, avslutter hun fornøyd.

Mandalitten vant på en kupong hun leverte på mobilen tidligere denne uken.

Akershus – én vinner

 • Mann fra Nordre Follo

– Jeg fikk en melding på telefonen om at jeg hadde vunnet. Men det har ikke sunket helt inn ennå. Jeg er ikke den som pleier å vinne i spill. Så det tar nok litt tid før det går opp for meg. Men det er moro da, for jeg har spilt med samme kupong i flere år. Pengene kommer godt med, sier mannen.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

Buskerud - to vinnere

 • Kvinne i 40-årene fra Modum

Det var ingen overraskelse for kvinnen da hun fikk Telefonen fra Hamar, men hun kunne likevel ikke være helt sikker før vi ringte og gratulerte henne som Lotto-millionær. 

– Jeg fikk melding om at jeg hadde vunnet, men det sto ikke hvor mye, og da synes jeg det var litt rart, sier kvinnen med et smil om munnen. 

Kvinnen ville bruke premien på å betale ned litt gjeld og kanskje dele litt med familie. 

Hun kjøpte kupongen på mobil/abonnement.

 • Kvinne fra Drammen

–  Det føles helt fantastisk, som var ute og spiste en god middag da vi fikk tak i henne på telefonen.

–  Vi tulla litt med at vi skulle vinne i Supertrekning i dag. Men trodde ikke det skulle skje da. Det er helt fantastisk. Jeg tenker kanskje det går noen kroner til å oppgradere hytta. Dette var over alt forventning, sier drammenseren.  

Hun leverte kupongen på mobilen. 

Finnmark - to vinnere

 • Kvinne (66) fra Hammerfest

– Nå svimer jeg av! utbrøt kvinnen fra Hammerfest da vi ringte.  

– Ikke tull! Å guri! Dette var helt vilt. Jeg har hjertebank og tårene renner. Det tok noen minutter før vinneren fra Hammerfest fikk summet seg etter at hun fikk nyheten om at hun hadde blitt Lotto-millionær.

Da vi spurte om hun skulle feire i kveld, kom hun på at hun hadde en flaske Champagne fra nyttårsaften som det kunne passe å åpne.  

– Dette var verdens beste telefon å få! konkluderte hun.

Hun kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann i 70-årene fra Alta

Tidlig søndag ettermiddag fikk vi tak i Lotto-millionæren fra Alta.

– Jeg er klar over det, humrer finnmarkingen glad da Norsk Tipping presenterer seg på telefonen.

– Da det ringte i går kveld så jeg bare at det var et Hedmark-nummer, også tenkte jeg at jeg kjenner jo ingen fra Hedmark, så den svarer jeg ikke på, ler mannen og forteller at han senere samme kveld ble oppmerksom på nummeret og sjekket resultatet i appen.

– Det var en veldig fin overraskelse. Jeg får nok bruk for pengene, stråler mannen fornøyd.

Hva premien skal gå til har han også gjort seg noen tanker om:

– Jeg tror det må bli en ny båt nå. Det er førsteprioritet, men jeg har veldig lyst på en campingbil, så jeg må nok se litt på det også, avslutter den ferske millionæren fornøyd.

Finnmarkingen vant på en kupong han leverte i starten av april.

Innlandet - tre vinnere

 • Kvinne fra Moelv

Kvinnen fra Moelv ble veldig overrasket da vi ringte, for hun hadde allerede sjekket Lotto-kupongen og funnet ut at hun ikke hadde vunnet. At det var en tilleggstrekning som heter Supertrekning var nytt for henne, men en hyggelig overraskelse, syntes hun.  

– Jeg har ikke ord. Jeg får ikke sagt noe. Jeg er i sjokk. For en lørdagskveld! var noe av det vinneren utbrøt da vi ringte. Hun skulle ringe sønnen sin med en gang for å fortelle den gode nyheten.  

Kupongen ble kjøpt hos kommisjonær: Rema 1000 Moelv.

 • Mann (63) fra Brumunddal

Da vi ringte til den ferske Lotto-millionæren fra Brumunddal, var han allerede klar over at han hadde vunnet.

– Jeg er helt svett på ryggen jeg nå. Det er ikke hver lørdag man ender opp som Lotto-millionær, stråler mannen glad.

– Feriebudsjettet vokser litt nå, også skal vi nok bruke litt av premien på å nedbetale gjeld. Dette er hvert fall utrolig artig, avslutter brumunddølen fornøyd.

Mannen vant på en kupong han leverte på mobilen i slutten av mai.

 • Mann i 60-årene fra Stange

Søndag formiddag fikk vi tak i den ferske Lotto-millionæren fra Stange. Da var han allerede klar over at han hadde vunnet.

– Det er nesten ikke til å tro. Jeg sjekket i går kveld og fikk se at jeg hadde vunnet en større sum, stråler mannen glad og legger til at han til tross for millionbeskjeden har sovet godt.

– Det er egentlig litt utrolig, men veldig moro!

Stangesokningen forteller at premien skal gå til litt ekstra reising og sparing.

Mannen vant på en kupong han leverte hos Narvesen CC Hamar i midten av juni.

Møre og Romsdal – tre vinnere

 • Mann fra Kristiansund

– Jeg tror jeg vet hvorfor du ringer, svarer mannen lurt på telefonen lørdag kveld. Mannen var på ferie og gjorde seg klar for en bedre middag, da han fikk et spesielt varsel på mobilen.

– Jeg fikk et push-varsel fra Norsk Tipping om at jeg hadde vunnet en større premie, så jeg tror du har ganske hyggelige nyheter til meg nå, ler kristiansundingen glad.

– Dette er helt utrolig. Tusen takk skal du ha. Nå blir det å kose seg litt ekstra på ferie, også skal vi dele litt med den nærmeste familien, avslutter 59-åringen glad.

Kupongen kjøpte han på mobil i starten av juni.

 • Mann fra Sykkylven

– Tusen takk. Det er første gang jeg vinner noe som er noe. Jeg vant noen tusen på tipping en gang, men dette er jo noe helt annet. Akkurat nå er det ikke så lett å si hva jeg skal bruke noe av gevinsten på. Men kanskje blir det en liten reise. For eksempel med hurtigruta, sier mannen. 

Han kjøpte kupongen på Extra Sykkylven. 

 • Mann fra Sunndal

Vi fikk ikke tak i mannen på telefonen lørdag, men søndag ettermiddag fikk vi svar. Mannen var klar over at han var blitt Lotto-millionær.

– Jeg fant det ut lørdag kveld. Jeg fikk en melding på telefonen og gikk inn og kikka i appen. Først var jeg litt i tvil om det stemte, men etter hvert skjønte jeg det stemte, sier mannen fornøyd.

Han sier han ikke har rukket å tenke over hva pengene skal brukes på.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

Nordland – én vinner

 • Mann i 80-årene fra Bodø

På det andre forsøket fikk vi tak i kveldens eneste Lotto-millionær fra Nordland.

– Jeg har aldri vært eller blitt Lotto-millionær før, så det er en ny og veldig spesiell følelse, humrer bodøværingen glad.

Mannen forteller at han sjekket appen da han så det ubesvarte anropet tidligere på kvelden og at han derfor var klar over at han hadde vunnet.

– Det var en gledelig overraskelse, utrolig moro, sier han glad. Planen for hva premien skal gå til har han også noen tanker om:

– Jeg skal klare å finne noe å bruke pengene på. Det meste skal jeg nok dele med den nærmeste familien, sier han avslutningsvis.

Nordlendingen vant på en kupong han kjøpte på mobil i midten av mai.

Oslo – én vinner

 • Kvinne i 30-årene

Vi fikk ikke tak i kvinnen på telefonen lørdag, men søndag fikk vi napp. Hun hadde fått med seg hva som hadde skjedd og var selvsagt meget glad og fornøyd etter å ha vunnet 1 million kroner.

– Jeg så det på telefonen min i går kveld. Det var kjempemoro, sier kvinnen.

Hun sier at hun ikke spiller Lotto så ofte, men at det hender hun leverer en kupong.

– Jeg skal putte noe av pengene i banken, noe går til å betale regninger, kanskje blir det ny bil og en reise, sier kvinnen.

Hun kjøpte kupongen på mobilen.

Østfold - fem vinnere

 • Kvinne fra Halden

– Oi, nå ble jeg nesten kvalm... du tuller ikke? 

Halden-kvinnen fikk seg en solid overraskelse da vi ringte med millionbeskjeden, som altså ikke var tull. 

– En leverer jo Lotto i håp om å vinne, men en trur jo ikke at det kan skje en selv. Det har vært en del vinnere i Halden de siste månedene, så da trudde jeg iallfall at det var ferdig for en stund, sier kvinnen. 

Men Halden var slett ikke ferdig med vinnerlykken, og det kan kvinnen glede seg over. 

– Tusen, tusen takk, nå skal det bli moro å overraske barn og barnebarn, sier kvinnen.

Hun vant på en kupong hun kjøpte på mobilen.

 • Kvinne (61) fra Halden

På andre forsøket tok kvinnen fra Halden Telefonen fra Hamar. Hun hadde allerede sett i appen at hun hadde vunnet en million kroner.   

– Dette er den hyggeligste telefonen jeg noen gang har fått, sa hun da Norsk Tipping ringte for å gratulere. Da vi spurte hva hun tenkte om å vinne en million, sa hun:

– Jeg tenker på hvor heldig jeg er. Kvinnen har flere barn hun skal dele premien med. Feiringen skjer i morgen, for da skal de også feire en bursdag.  

Kupongen ble kjøpt på mobilen.

 • Kvinne i 40 årene fra Halden 

Kvinnen var på ferie sammen med mannen og koste seg med kortspill da vi ringte fra Hamar. I mellomtiden hadde hun logget inn og ut av appen flere ganger for å forsikre seg om at dette faktisk stemte.  

–Jeg fikk jo SMS først og synes bare alt var litt mistenksomt, men nå som du ringte skjønner jeg at det er ekte, sier kvinnen. 

Premien skulle kanskje brukes til en ferietur med familien. 

Hun kjøpte kupongen på mobilen.

 • Kvinne fra Moss

– Så hyggelig, da. Det høres fint. Men jeg er jo en smule overrasket. Jeg visste ikke om Supertrekning. Men jeg har levert en kupong jevnlig i litt over ett år, sier kvinnen.

På spørsmål om hva hun skal bruke gevinsten på, svarer hun dette:

– Jeg liker å reise, så noe går nok til det.

Kupongen kjøpte hun på mobilen

 • Mann fra Moss

– Denne telefonen har jeg venta på noen år, gliste mannen fra Moss da vi ringte. Han har spilt Lotto i mange år, men aldri vunnet noe stort. 

Og det trodde han først han ikke hadde gjort denne lørdagskvelden heller. 

– Nei, jeg satt og fulgte med på trekningen, og det var ingen av tallene jeg kjente igjen på min egen faste systemkupong. Men så gikk de videre til Supertrekningen, og der dukket både Østfold og Moss opp. Og den mannen fra Moss, det er meg, det altså? 

– Det stemmer, mannen vi ringte var den heldige mannen fra Moss.  

– Det var litt av en gladmelding å få på en lørdagskveld, sier den nybakte Lotto-millionæren. 

Han vant på en Lotto-kupong han leverte hos Mix Skedsmo Senter i april.

Rogaland – to vinnere

 • Mann (64) fra Sola

Mannen fra Sola var fattet.

– Det kommer til å ta litt tid å ta dette innover meg, men det var jo veldig hyggelig! Man drømmer jo om å få en telefon fra dere, men å faktisk få den er jo helt uvirkelig, sa den nye Lotto-millionæren, som ikke hadde noen umiddelbare planer for hva han skulle bruke premien på.  Mannen fra Sola var på ferie på da vi ringte. 

Han kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann fra Strand

– Du verden, dette var kjekt. Jeg skal bruke pengene til å nedbetale gjeld. Og jeg tror kanskje jeg skal kjøpe meg en motorsykkel, for jeg er veldig glad i å kjøre motorsykkel. Dette ble en fin lørdagskveld, sier mannen. 

Han kjøpte kupongen på mobilen. 

Troms – én vinner

 • Kvinne i 60-årene fra Målselv

Den latterfylte kvinnen var allerede klar over millionpremien som ventet henne da hun svarte på telefonen.  

– Jeg trodde ikke mine egne øyer, og vanligvis pleier jeg ikke sjekke appen heller, sier kvinnen. 

Kvinnen var med andre ord godt i gang med feiringen sammen med familien, og ville kanskje bruke noe av premien til å reise. 

– Dette var gøy, sier kvinnen og ler. Hun hadde nemlig snakket med familien tidligere samme kveld om nettopp hva de skulle gjøre dersom hun vant i Lotto.  

Hun kjøpte kupongen på internett.

Trøndelag - fire vinnere

 • Kvinne fra Frosta

Vi måtte prøve noen ganger før vi fikk tak i den nye Lotto-millionæren på Frosta, men til slutt fikk svar av en veldig glad kvinne. 

–Jeg så det var et anrop fra et ukjent nummer, så jeg nølte litt. Noen her sa det kanskje var Norsk Tipping, men det avfeide jeg, for jeg hadde jo ikke spilt Lotto denne helga, så kvinnen med et smil. 

Hun hadde helt glemt bort Supertrekningen, der kuponger innlevert siden påsketider kunne bli trukket ut til en millionpremie. Før vi ringte andre gang og fikk svar, hadde kvinnen sjekket i appen og funnet ut at det faktisk var Norsk Tipping som hadde forsøkt å få tak i henne. 

–Det er jo ikke til å tro, men det er helt fantastisk. Nå får vi sette oss ned å finne på noe fint å bruke litt av pengene på. En ferietur med hele familien hadde vært noe, sa Frosta-kvinnen. 

Hun vant på en Lotto-kupong hun leverte i appen i april.

 • Kvinne fra Steinkjer

Kvinnen hadde fått SMS, men ikke rukket å sjekke premiebeløpet når hun fikk Telefonen fra Hamar.  –Jeg så bare at jeg hadde 95 kroner på saldoen, men dette var jo så mye mer, sier kvinnen. 

Kvinnen var helt i sjokk og takket så mye for at hun hadde vunnet i kveld. 

Hun kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann (62) fra Trondheim

På det tredje forsøket fikk vi svar hos den ferske Lotto-millionæren fra Trondheim.

– Jeg har vært inne i appen og sjekket, så jeg vet at jeg har vunnet, sier trønderen glad og bryter ut i latter. – Det er helt utrolig. Jeg er helt skjelven, ler mannen. Mannen forteller at kona kjente igjen telefonnummeret og sa at han måtte svare på neste oppringning.

– Det ble full jubel her da vi fant det ut. Det er kjempeartig altså. Trønderen forteller at han skal dele premien med familien og barna, men at han også har tanker o å gjøre noen investeringer.

– Det har ikke helt gått opp meg, så vi får se når pengene er på konto og dette begynner å synke inn, avslutter han lattermild og glad.

Mannen vant på en kupong han leverte på mobil dagen før trekningen.

 • Kvinne fra Malvik

– Tusen hjertelig takk. Da jeg satt og så på telefonen min i stad, kom det en melding fra Norsk Tipping om høy gevinst. Jeg ble litt skjelven, og jeg sa til mannen min at "dette kan vel ikke være noe tull?". Men det var det ikke. Jeg er veldig glad og tror ikke jeg får sove i natt nå. Jeg skal sette pengene inn på sparekontoen.

Hun kjøpte kupongen på mobilen. 

Vestfold - to vinnere

 • Mann fra Tønsberg

Da mannen i 30 årene fikk Telefonen fra Hamar, ble det raskt stille i den andre enden.

– Hæ, du tuller med meg nå? var det første mannen sa. Etter en rask titt i app'en skjønte mannen at han hadde blitt Lotto-millionær.  

– Sorry, jeg sitter her å skjelver, sier mannen med en nervøs latter. 

Han satt hjemme med samboer og slappet av når vi ringte, og skulle bruke premien på egenkapital til bolig, andre praktiske ting og ikke minst unne seg noe ekstra sammen med samboeren. 

Han kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann fra Larvik

Larvik-mannen hadde sett at det var Supertrekning i Lotto, men kunne knapt tro det da han fikk høre at han var en av de uttrukne vinnerne. 

– Ååååå....det var både overraskende og moro, sier mannen. 

Han kjøpte vinnerkupongen på Meny Sentrum.

Vestland – tre vinnere

 • Mann fra Bergen

– Himmel og hav. Dette er jo helt utrolig, stråler bergenseren glad da Norsk Tipping ringer lørdag kveld. Mannen var på ferietur sammen med kona og var først litt skeptisk til å svare på telefonen. – Jeg så at det var et Hedmark-nummer som ringte, men så var jeg litt skeptisk til og det var en selger eller noen fra stedet her vi er på ferie som ringte.

– Jeg er helt skjelven jeg nå. Dette hadde jeg virkelig aldri trodd. Helt fantastisk! stråler han glad. Premien skal han bruke på ferie og på litt oppussing hjemme.

Kupongen kjøpte han på mobil .

 • Kvinne (82) fra Sogndal

 Den heldige vinneren fra Sogndal hadde besøk av familien da Norsk Tipping ringte for å gratulere.

– Snakker du sant? Tuller du?

Det var god stemning i heimen, men kvinnen måtte overbevises litt før hun trodde på millionbudskapet.

Hva kvinnen skal bruke pengene på visste hun ikke ettersom dette kom overraskende på. 

Kupongen ble levert på ESSO i Leikanger. 

 • Mann i 50-årene fra Øygarden

Mannen hadde ikke lagret vinnernummeret og var derfor veldig spent på hvem som ringte lørdag kveld. 

Da den gledelige beskjeden kom var mannen glad han tok telefonen, og takket for den. 

–Dette var en veldig fin telefon å få, veldig flott, sier mannen lattermild. 

Kupongen kjøpte han på mobil.

Supertrekning-fakta

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

 • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

 • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

 • Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (30. mars i år).

 • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 30. mars i år.

 • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen.

 • Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler