vikinglotto

Seks norske Vikinglotto-millionærer så langt i 2024

På årets sju første uker har seks norske Vikinglotto-spillere fått millionbeskjeden fra Hamar. Har noen hellet med seg onsdag, er vi igjen klare til å ringe.

VIKINGLOTTO: På onsdag trekkes det nye tall i Vikinglotto på Hamar.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:19. februar 2024

Siden oppstarten i 1993 har det blitt mange Vikinglotto-millionærer her til lands. 1 080 personer for å være helt nøyaktig. Seks av dem er faktisk ferske for året.

Kanskje får vi flere allerede onsdag? Vi lader opp til ukens kommende trekning med et lite tilbakeblikk på årets seks norske Vikinglotto-millionærer.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Fikk 74 mill. «rett i fleisen»

Vikinglotto-året startet med et brak. Under årets første trekning onsdag 3. januar stakk en kvinne fra Østlandet av med hele andrepremiepotten på over 74 millioner kroner.

Først dagen etter lyktes vi med å få kontakt med den heldige millionvinneren.

– Jeg så at det var tre tapte anrop i går kveld som jeg ikke kjente nummeret på, sa kvinnen og la til at hun sjeldent svarer på ukjente nummer.

Kvinnen fortalte at hun søkte opp nummeret og fant ut at det var Norsk Tipping som hadde ringt, før hun sjekket kupongen sin.

– Da fikk jeg det rett i fleisen hva jeg hadde vunnet, sa kvinnen om premiesummen på 74 317 765 kroner.

– Det er helt utrolig. Det er ikke til å tro.

Om premieplanene kunne hun fortelle:

– Jeg skal dele med mine nærmeste. Også hadde det vært gøy å investere litt. Mulig det blir en ny bolig eller kanskje en bil etter hvert også.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ung mann vant 285 mill.

Trekningen onsdag 17. januar ble ikke akkurat noe dårligere. Nok en norsk vinner sikret seg en millionpremie i Vikinglotto – denne gangen hele førstepremiepotten på over 285 millioner kroner.

En ung mann fra Østlandet var den eneste 5+2 rette, og på andre oppringning fikk vi kontakt med den heldige vinneren.

– Han hadde ikke hørt det første anropet, men svarte raskt på det andre. Det var ikke stort jeg fikk ut av ham innledningsvis. Han var rett og slett sjokkert. Nesten i overkant sjokkert, fortalte Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen, som snakket med den ferske mangemillionæren.

Den glade østlandsmannen så ikke for seg noen stor feiring onsdag kveld, men kunne likevel informere:

– Det blir nok en liten kald en utpå kvelden.

Han rakk også å gjøre seg noen tanker om hva noe av premien skal brukes til.

– Det blir nok å nedbetale huslånet. I tillegg vil jeg spandere en ferietur på hele familien.

Mannen så fram til å fortelle om storpremien til sine nærmeste senere på kvelden.

Norsk storeslem

Onsdag 31. januar fikk vi ikke mindre enn tre norske Vikinglotto-millionærer. En mann fra Møre og Romsdal var den eneste med 6+1 rette og vant hele førstepremiepotten på over 48 millioner kroner. Samtidig delte en kvinne fra Bærum i Akershus og en mann fra Indre Østfold andrepremiepotten og vant over 13,8 millioner kroner hver.

– Dette er som et eventyr. Helt utrolig, kommenterte førstepremievinneren etter å ha fått den meget hyggelige beskjeden.

– Det blir nok ikke noe søvn i natt nå. Det er umulig at jeg får sove etter å ha fått den beskjeden.

Bærumskvinnen var tydeligvis av samme oppfatning.

– Ikke snakk om at jeg får sove i natt nå, men det er egentlig helt greit, lo hun da vi snakket med henne etter trekning.

Mannen fra Indre Østfold var naturlig nok også lettere sjokkert.

– Jeg sitter her og skjelver. Det er helt uvirkelig.

– Jeg er helt svett her nå

Kun en uke sene fikk vi den hittil ferskeste Vikinglotto-millionæren her til lands. En 53 år gammel kvinne fra Moss i Østfold sikret seg hele andrepremiepotten på godt over 1,3 millioner kroner.

– Å «gudameg» ... Ja, det var hyggelig det. Nå ble jeg litt satt ut. Jeg er helt svett her nå, stotret vinneren, som allerede hadde premieplanene klare.

– Vi driver og sjekker om vi skal kjøpe hus. Da er jo egenkapitalen i boks.

Ringer vi på onsdag?

Onsdag 21. februar er det klart for ny Vikinglotto-trekning med ca. 61 millioner kroner i førstepremiepotten. Andrepremiepotten er på ca. 2,7 millioner kroner.

Så gjenstår det å se om vi fortsetter den gode norske «million-flyten» i tiden fremover. Vi sitter i hvert fall klare til å ringe nye norske Vikinglotto-millionærer.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler