vikinglotto

Ny storvinner onsdag kveld – nordmann vant 285 mill. i Vikinglotto: – Han var i overkant sjokkert

24 timer etter at en kvinne ble Norges første spillmilliardær, kunne nok en nordmann juble for en storpremie – denne gangen i Vikinglotto.

STORVINNERE X 2: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen har travle dager. Onsdag fikk hun gleden av å ringe nok en heldig nordmann.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:17. januar 2024

Tirsdag kveld var en norsk kvinne den eneste som hadde 5+2 rette i Eurojackpot. Dermed fikk hun Telefonen fra Hamar med det nærmest uvirkelige budskapet: Gratulerer – du har vunnet 1 360 020 000 kroner. Det er norgeshistoriens høyeste utbetaling i et lotterispill.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

285,8 millioner kroner

Så gikk det altså kun et døgn før neste Norsk Tipping-storvinner var et faktum. Førstepremien i Vikinglotto har stått urørt siden 2. august 2023, og nådde makstaket på 25 millioner euro onsdag 15. november. Eurokursen på trekningen 17. januar tilsier en norsk premieutbetaling på 285 837 500 kroner.

Det er en ung mann fra Østlandet som ble onsdagens storvinner i Vikinglotto.

Klokken 21.25 onsdag kveld, gjorde Ingrid Roterud Mathisen seg nok en gang klar med telefonen fra Hamar. Vinneren svarte ikke på første forsøk.

Men to minutter senere – på andre forsøk – svarte mannen.

– Han hadde ikke hørt det første anropet, men svarte raskt på det andre. Det var ikke stort jeg fikk ut av ham innledningsvis. Han var rett og slett sjokkert. Nesten i overkant sjokkert, sier Roterud Mathisen og gliser.

– Jeg gratulerte ham med toppremie og 285,8 millioner kroner. Han svarte noe sånt som: «… ja ... jeg vet ikke … ja  …» Etter hvert gikk han selv inn i Norsk Tipping-appen for å sjekke om dette virkelig stemte, og da fikk han se beviset med egne øyne, sier Roterud Mathisen.

Etter at det verste sjokket hadde lagt seg, svarte vinneren slik på spørsmålet «hva føler du nå»?

– Jeg er helt overveldet.

Spanderbuksene på

En glad østlandsmann så ikke for seg noen stor feiring onsdag kveld, men kunne likevel informere:

– Det blir nok en liten kald en utpå kvelden.

Han rakk å gjøre seg noen tanker om hva noe av pengene skal brukes til.

– Det blir nok å nedbetale huslånet. I tillegg vil jeg spandere en ferietur på hele familien.

Mannen så fram til å fortelle om storpremien til sine nærmeste senere på kvelden.

GOD STEMNING: Etter at sjokket hadde lagt seg hos Vikinglotto-vinneren, ble det god stemning på Telefonen fra Hamar, forteller Ingrid Roterud Mathisen.Foto: Ola Thorset

Solid oppfølging

I likhet med andre storvinnere, som tirsdagens milliardvinner i Eurojackpot, vil Vikinglotto-vinneren følges tett opp av Norsk Tipping framover.

– Vi har gode rutiner, og kommer til å snakke med mannen framover. I tillegg vil vår eksterne partner, advokatfirmaet Dehn, bistå vinneren med juridisk og økonomisk veiledning, sier Roterud Mathisen.

Hun understreker at det først og fremst er moro å vinne såpass mye penger, men at det også er viktig å gi vinneren trygghet.

– Det kan være overveldende, spesielt i begynnelsen. Da er det viktig at vi, som har god erfaring på området, støtter opp.

– To utrolige dager

Det har vært to svært travle dager for vinnerteamet hos Norsk Tipping. Over 1,6 milliarder kroner har blitt vunnet av nordmenn tirsdag og onsdag.

– Dette er helt unikt, og noe vi aldri har opplevd tidligere. I våre to internasjonale spill, Vikinglotto og Eurojackpot, har begge førstepremiepottene vært på maksnivå ganske lenge, og så ender vi altså opp med to norske vinnere i løpet av to dager. Utrolig, sier Roterud Mathisen.

Hun hadde nettopp unnagjort et siste tv-intervju onsdag kveld (om Eurojackpot-premien kvelden før), da beskjeden om storpremien i Vikinglotto kom.

– Dette er en fantastisk del av jobben, og vi er veldig glad for å ha vært med på dette, sier hun.

Inne på topp 10-lista

Onsdagens premie på 285,8 millioner kroner, er den niende høyeste i Norsk Tippings historie. På topp 10-lista er de fem høyeste premiene Eurojackpot-premier, mens de fem neste har kommet i Vikinglotto.

Her er lista over de største utbetalingene til norske spillere i Vikinglotto.

  1. 341 285 000 kroner. 15. november 2017 hentet en Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, noe som satte henne solid ut. –Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  2. 319 332 895 kroner. 11. april 2018 var datoen da en mann vant over 300 millioner kroner. Han tok ikke telefonen på trekningskvelden, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale. - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon - og se video av vinnersamtalen her.

  3. 310 096 130 kroner. Dette er den ferskeste storgevinsten i Vikinglotto, og skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant førstepremiepotten alene. - Det har vært helt fantastisk, sa hun da vi tok kontakt på ny utpå nyåret. Les mer om hvordan hun reagerte her.

  4. 285 837 500 kroner - onsdagskveldens premie.

  5. 221 351 980 kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også foran trekningen 13. mars 2019, og ble altså multimillionær. - Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun. Les mer om hvordan hun reagerte her. 

Vikinglotto
17. januar 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler