eurojackpot

Eurojackpot-milliardæren dagen derpå: «Jeg har hatt gullhår. Overalt.»

Den første natten som milliardær ble av det søvnløse slaget for Eurojackpot-vinneren.

TRAVELT: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping var den som ringte Eurojackpot-milliardæren. Onsdag var pågangen fra norske medier solid.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:17. januar 2024

– Jeg er trøtt, men glad, sier Norges første spillmilliardær da Norsk Tipping tar kontakt onsdag morgen.

Vinneren er en godt voksen kvinne fra Østlandet.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Slik reagerte familien

Det er cirka 12 timer siden hun fikk Telefonen fra Hamar med den smått ufattelige beskjeden: Du har vunnet 1 360 020 000 kroner. Samtalen med Norsk Tipping tirsdag kveld ble lang. Ikke så rart, da vinneren hadde vanskelig for å ta det hele innover seg. Den følelsen satt fortsatt i torsdag morgen.

– Det har vel ikke gått helt opp for meg. Jeg har ikke sovet et eneste sekund i natt. Men jeg har det bra, altså, sier kvinnen muntert.

– Hva gjorde du i etterkant av samtalen med Norsk Tipping tirsdag kveld?

– Jeg ble sittende lenge helt for meg selv, rett og slette for å forsøke å summe meg litt.

– Har du fortalt det til noen?

– Jeg har snakket med noen familiemedlemmer.

– Hvordan reagerte de?

– De trodde ikke på det. Jeg måtte sende dem en skjermdump av spillkvitteringen med premieinfoen før de turte å stole på det. De ble helt satt ut og overveldet, svarer hun – og legger til:

– Det ble god steming, altså.

Bitteliten nål i gedigen høystakk

Østlandskvinnen uttrykker stor glede over premien, men er samtidig rolig i framtoningen. Hun gjør seg likevel noen refleksjoner over rekordbeløpet som nå er på vei inn på kontoen hennes.

– Det er en ufattelig sum. At det skulle være akkurat jeg som vant, klarer jeg ikke helt å ta innover meg. Det er helt utrolig, sier hun.

Vinnersjansen for førstepremie i Eurojackpot er av det relativt håpløse slaget. Å prikke inn 5+2 rette gir en teoretisk sjanse på ca. 1:140 millioner per rekke. Forklart på en annen måte: Det er 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke. Den ferske Eurojackpot-milliardæren har med andre ord funnet en bitteliten nål i en gedigen høystakk. Det er hun veldig klar over.

– Jeg har hatt gullhår. Gullhår overalt, kommenterer hun.

Kvinnen har spilt Eurojackpot tidligere, men dette var første gangen hun leverte spill på en tirsdag.

– Jeg hadde igjen litt penger på spillerkontoen, så jeg tenkte jeg fikk prøve meg.

Hun leverte spillet på mobil fredag 12. januar, med en innsats på 50 kroner.

(Saken fortsetter under bildet).

VINNERREKKA: Disse 5+2 tallene var det kun østlandskvinnen som hadde. Milliardæren sørget for å ta skjermdump av premiebekreftelsen i etterkant.Skjermdump

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

… så hva nå?

Et vanlig spørsmål til millionvinnere er hva de skal bruke pengene på. For første gang spør Norsk Tipping nå en milliardær hva premien skal brukes til.

– Jeg skal dele raust med familien og sørge for at de har det bra. Så har jeg også noen tanker om å gi bort penger til veldedige formål. Dette vil jeg diskutere med familien.

– … men hva med deg selv? Hva med en ny bil eller noe annet spontant?

– Ny bil trenger jeg ikke, så det blir ikke noe innkjøp på den fronten. Men jeg liker jeg å reise, så det blir nok en del ferieturer framover. Jeg gleder meg til å ta med hele familien på «all inclusive»-tur, sier kvinnen.

Her er video av hvordan det så ut på trekningen i Finland tirsdag kveld.
(Saken fortsetter under videoen).

Slik følges vinneren opp

I tillegg til kontakten med vinneren tirsdag kveld og onsdag morgen, vil Norsk Tipping sørge for videre oppfølging av Norges første spillmilliardær framover. Å vinne så mye penger gjør at det er naturlig å bistå med ekstra veiledning, informerer lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen.

– Vi har har god erfaring med å følge opp storvinnere, og det er viktig for oss å være en støtte både innledningsvis og senere. Å vinne et beløp i denne størrelsesordenen er først og fremst veldig gøy, men samtidig overveldende. Det dukker som regel opp mange spørsmål, for eksempel økonomispørsmål relatert til skatt, plassering av pengene, gaver til familien, og så videre, sier Roterud Mathisen.

Hun legger til at Norsk Tipping har en ekstern partner, Advokatfirmaet Dehn, som kobles inn for å sørge for økonomisk rådgivning.

– Det er et bredt team som bistår vinneren her, og samarbeidet med vår eksterne partner Dehn er veldig godt. Vi føler oss sikre på at milliardvinneren skal føle trygghet rundt oppfølgingen hun får.

Nevnte Dehn hadde første kontakt med vinneren onsdag.

Smadret den forrige rekorden

Video: Her ringer lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen vinneren.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler