Historie

 

Norsk Tippings historie startet i 1946. Her kan du lese mer om hvordan Norsk Tipping har utviklet seg gjennom flere tiår. 

 

2010-2019

 

Statistikkoversikt%402x.png

 

Kontonummer-green%402x.png

 

2010-2012

 

2010
 • Riksrevisjonen utvidet sin rapport fra det foregående år, og Norsk Tipping iverksatte en intern granskning av flere  forhold.
2011
 • Rekordhøy VikingLotto-pott førte til omsetningsrekord. Det ble også satt omsetningsrekorder for Joker, Flax og Multix. Årsomsetningen var på totalt 16,2 milliarder.
 • 16. juli fikk Norsk Tipping kunde nummer 2 millioner.
 • Norsk Tippings desidert største spill, Lotto, rundet 25 år. 
 • Nye applikasjoner sørget for salgsboom via smarttelefoner, som ved årsslutt stod for 90 prosent av salget via mobil.
 • Ringside, et nytt opplevelseskonsept for sports- og spillinteresserte, åpnet i Oslo sentrum. Konseptet er et samarbeid mellom Norsk Tipping, Norsk Rikstoto, TV2 og Reitan servicehandel.
 • Norsk Tipping solgte sitt heleide datterselskap, TV-produksjonsselskapet Fabelaktiv. Fabelaktiv fortsetter å produsere tv-trekningene.
2012
 • Den første av fire årlige SuperLotto-trekninger ble gjennomført. Hver uke avsettes et beløp fra den ordinære premiepotten til SuperLotto-potten. Den første potten ble på cirka 50 millioner kroner. 
 • Liveoddsen ble lansert. Tilbudet om å spille mens kamper pågår ble lansert til åpningen av fotball-EM 8. juni.
 • Norsk Tipping lanserte Andelsbank. Kunder som ønsker større vinnersjanse og samtidig er villig til å dele en eventuell toppremie med andre, fikk tilbud om å spille Lotto og VikingLotto gjennom andelsbank. En andelsbank består av 10 andeler, og den enkelte spiller betaler 50, 100 eller 200 kroner.  

2013-2015

 

2013

 • Første trekning i spillet Eurojackpot gikk av stabelen 1. februar. Spillet er et samarbeid mellom spillselskaper i flere europeiske land. Eurojackpot har toppremie på mellom 10 og 90 millioner Euro. Trekningen presenteres på TV2 hver fredag kveld.
 • Lykketallet ble trukket ut i vinnerrekka i VikingLotto, og ettersom en heldig mann fra Troms var alene om å ha de rette tallene, kunne han innkassere den nette sum av 216 millioner. Dette er rekord i Norsk Tippings 65 år lange historie. 

2014

 •  14. januar ble Instaspill lansert. Dette er en nettbasert spillportefølje som består av kasino- og underholdningsspill.
 •  Nye Spillevett ble lansert samtidig som Instaspill, og på de nye spillansvarssidene kan spillerne blant annet finne verktøy for å sette egne spillgrenser, i tillegg til at de kan lese om og ta i bruk atferdsverktøyet Playscan.

2015

 • 2. februar ble Nabolaget lansert. Nabolaget er et enkelt, sosialt og morsomt spill med høy underholdningsverdi. Hovedvinneren trekkes tilfeldig og vinner 1 million kroner. Resten av premiene går til nabospillerne. Vinner du, vinner naboen og omvendt.

 

Fordeling-spillerinnsatts%402x.png

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-2019

 

2016

 • Torbjørn Almlid gikk av med pensjon 3.oktober, og Åsne Havnelid tok over som selskapets administrerende direktør. Havnelid kom fra stilingen som generalsekretær i Røde Kors. Dette året konkluderte også den nye stortingsmeldingen «Alt å vinne – Ein ansvarlig og aktiv pengespillpolitikk» med at enerettsmodellen bør bestå. Norsk Tipping innførte totalgrensen på tvers av alle spill for alle kunder, hvor formålet var å styrke arbeidet med forebygging av spilleproblemer.  Lotto fylte 30 år, og det ble satt ny Grasrotrekord på hele 447 millioner kroner til lag og foreninger.

2017

 • 2017 var også året hvor Norsk Tipping rettet søkelyset spesielt mot at jenter som spiller fotball må få de samme muligheter og tilgang til ressurser som guttene. Gode diskusjoner fulgte, og vi satte penger bak ordene ved å inngå sponsorsamarbeid med Serieforeningen for kvinnefotball. I løpet av 2017 ble det gjort større endringer på tre av Norsk Tippings spill. Eurojackpot innledet året med en ny, nasjonal premiegruppe som garanterer norsk millionvinner hver fredag. Fra 25. februar ble det gjort endringer i Nabolaget som innebar at spillerne fikk vinnermuligheter hver dag, hele uken. Større premier og flere storvinnere i Vikinglotto var også spillendringer som ble implementert i 2017. I tillegg ble Lotterija Solvenije med i VikingLotto-allliansen

   I mai ble den såkalte «spillmeldingen» (Mld. St. 12, 2016-2017 – Alt å vinne) debattert i Stortinget, og partienes forslag til endringer ble stemt over. Hovedkonklusjonen ble at enerettsmodellen skal bestå som reguleringsmodell for pengespill i Norge. I midten av november nådde Norsk Tipping en milepæl da selskapet fikk sin digitale kunde nummer 1 million. Over halvparten av selskapets nær to millioner kunder hadde på det tidspunktet levert ett eller flere spill digitalt. Den fire år gamle premierekorden i Norsk Tipping ble slått grundig i 2017. En heldig mann vant svimlende 441 millioner kroner i Eurojackpot i august. I begynnelsen av november fylte Keno 10 år. Videre ble 2017 ble et rekordår for Lotto. Aldri før har så mange blitt Lotto-millionærer i løpet av et år.
   

2018

 • SuperLotto bytter navn til Supertrekning og Gull-Lotto omdøpes til Gulltrekning.
 • Året 2018 ble et rekordår på mange områder for Norsk Tipping. Ny kunderekord, ny overskuddrekord til formålene, ny premierekord og gode resultater av ansvarlighetsarbeidet, er noen av milepælene. I 2018 fornyet vi selskapets visuelle uttrykk – hvordan vi ser ut. Vi har fornyet vårt velkjente tippekryss, fornyet produktlogoene og skaffet oss et helt nytt univers av friske, visuelle virkemidler i kommunikasjonen rundet selskapet. LEIA (Lotteries Entertainment Innovation Alliance) ble opprettet –  et samarbeid mellom Norsk Tipping, Danske Spil, Veikkaus og La Française des Jeux. Målet var en felles operasjonell plattform for å skape nye tilbud til kundene, og styrke partenes posisjon i sine hjemmemarkeder. Norsk Tipping mottok World Lotteries Association (WLA) Best Responsible Gaming Flagship Award for selskapets arbeid med proaktive samtaler under WLA-kongressen i Buenos Aires. Selskapet gikk også til topps i kategorien «offentlig virksomhet» i BearingPoints analyse av norske bedrifters digitale modenhet – sett fra et kundeperspektiv. Under Call Center-dagene i Oslo i april ble Norsk Tippings kundeservice kåret til vinner i kategorien «Åpen klasse» - en viktig annerkjennelse av arbeidet for å gjøre kundenes dialog med selskapet så god og effektiv som mulig.

2019

 • Dette året innførte Norsk Tipping tre nye ansvarlighetstiltak som ga cirka 200 millioner kroner i reduserte inntekter. En viktig prioritering av selskapet, og rett i kjernen av samfunnsoppdraget vi forvalter. Samtidig satte vi kunderekord, og vi leverte nok en gang rekordoverskudd til gode formål. Vi oppnådde full pott da selskapet ble re-sertifisert i henhold til European Lotteries Responsible Gaming Standard. Videre ble spillregnskapet lansert i juli – en løsning som gir kundene en oversikt over netto forbruk for de siste 7, 30 og 365 dagene. Samme år bidro vi i, i samarbeid med Den norske opera og ballett, til en viktig satsing på kvinnelige koreografer
 • 20. september ble det satt ny norsk premierekord da en heldig spiller stakk av med hele 443,9 millioner kroner i Eurojackpot.
Ingen-spill-yellow%402x.png