Bli med på Idrettsgallaseminaret
Best i verden eller flest i Norge? Det er spørsmålet som stilles på årets Idrettsgallaseminar. DU er hjertelig velkommen!
Idrettsgallaseminaret er et åpent seminar som arrangeres i Hamar kulturhus fra kl. 12 – 14 lørdag 6. januar.
Seminaret er starten på en morsom dag i idrettens tegn, en dag som fortsetter med idrettsleker på Stortorget, barneskirenn og selvsagt selve gallaen som rosinen i pølsa til slutt. Men du trenger ikke ha planer om å delta på selve gallaen for å komme på seminaret:
- Vi håper idrettsledere, trenere, foreldre og andre med et forhold til idrett kommer. Du trenger ikke ha billett til Idrettsgallaen senere på kvelden og det koster ingenting. Ikke må du melde deg på heller – bare kom, inviterer Bernt Plassgård, prosjektleder for Idrettsgallaen i Norsk Tipping.
Åpent for alle
Årets tema er hvordan norsk idrett håndterer spennet mellom idrett der målet er å bli verdensmester og idrett der målet er å ha det gøy og holde seg i form. Fire taleføre innledere presenterer sine perspektiver på temaet. Du får høre:
Gjert Ingebrigtsen, pappa’n og treneren til løperbrødrene som feier gjennom startfelt over hele verden.
Marianne Frisvold Furuseth, tydelig turnleder i Oslo Turnforening
Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken, fotballegender, topptrenere og fotballpappaer
Sverre Nordby, daglig leder i Øvrevoll/Hosle, som har «Fordi det er gøy» som verdi.
Hovedtemaene på seminaret kan oppsummeres slik:
Drømmen om toppen
Ikke alle kan bli toppidrettsutøvere, men mange har lyst til å prøve. Enda flere har drømmen om å spille på Old Trafford eller å bli som Marit Bjørgen eller Nora Mørk. Alle driver de idrett i et idrettslag.
Idrettsglede
Det er mulig å tilby barneidrett som gir livslang idrettsglede. Det er kanskje mulig å tilby barneidrett som forbereder barn på å bli best i verden. Men klarer norsk idrett å kombinere begge disse hensynene? Deltakelse og prestasjon – med idrettsglede som fellesnevner?
Idrettens barnerettigheter
Hvordan kan man tilnærme seg trening av barn og tilrettelegging som klubb? Kan man, eller må man velge ett av alternativene? Og bak det hele ligger Idrettens barnerettigheter og Barneidrettsbestemmelsene. Er det en begrensning eller en mulighet?