eurojackpot

Blir den norske Eurojackpot-rekorden knust fredag kveld?

Førstepremiepotten i Eurojackpot begynner å anta mildt sagt voksne proporsjoner, og en eventuell alenevinner trenger neppe å bekymre seg for høye strømregninger.

HÆ? Mange millionvinnere har vanskelig å tro på det når Norsk Tipping ringer med millionbudskapet.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:13. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Det er en drøy måned siden forrige gang førstepremiepotten gikk i Eurojackpot. 9. september var det en spanjol som prikket inn 5+2 rette. Alenevinneren sikret seg over 200 millioner kroner.

Siden den gang har toppremien fått stå i fred, noe som betyr at førstepremiepotten fredag 14. oktober er på ca. 656 millioner kroner. 

Eurojackpot har spillefrist tirsdager og fredager kl. 19.00

Topp tre utbetalinger i Norge

Med en vinnersjanse for førstepremie på 1:140 millioner per rekke, sier det seg selv at det ikke akkurat på påregnes å få Telefonen fra Hamar fredag kveld. Samtidig: Det har skjedd flere ganger at en norsk spiller har stukket av med hele førstepremiepotten i Eurojackpot alene. 

Skulle det skje igjen, vil den norske premierekorden i norsk lotterisammenheng bli slått med over 170 millioner kroner. 

Her er topplista over de høyeste utbetalingene - samtlige har kommet i Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Norsk millionutbetaling uansett

Skulle det ikke bli toppremie, er man uansett med i trekningen om å bli nasjonal vinner. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller - eventuelt til en andelsbank.

Tirsdag gikk millionen en kvinne fra Nes på Øvre Romerike. Etter å ha ligget syk i over en uke med korona for aller første gang, fikk hun en ordentlig opptur med Telefonen fra Hamar. Millionvinneren hadde ingen problemer med å svare på hva pengene skal gå til. 

– Vi driver og bygger en hytte da, vet du. Så har jeg noen barn som jeg ønsker å dele med. Et cruise i Karibien står også høyt på lista. Vi har satt av litt penger tidligere, men nå kan jeg kanskje ta med flere på turen. Ellers blir det nok noen veldig fine julegaver i år.

Eurojackpot har spillefrist fredag og tirsdager kl. 19.00

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler