lottofremside

I kveld trekker vi ca. 35 ekstra Lotto-millionærer

Høsten er i gang og det betyr at årets tredje Supertrekning bare er noen dager unna. Vi er igjen klare for å ringe rundt 35 ekstra vinnere av 1 million kroner.

TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsredaktørene Pernille Storholm Skaret (t.v.) og Pie-Christine Skagsoset Norseng gleder seg til å spre vinnergleden.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. september 2023Endret:16. september 2023

Lørdag 16. september er det igjen klart for en ny Lotto-trekning. Trekningen blir imidlertid ikke helt som en vanlig Lotto-trekning. 

Det er nemlig klart for årets tredje Supertrekning der rundt 35 ekstra Lotto-spillere vinner 1 million kroner hver.

Her kan du levere Lotto og bli med i Supertrekningen

Lotto-millionær med null rette

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke.

I Supertrekning trenger du imidlertid ikke ett eneste riktig tall for å vinne. Vi trekker tilfeldig blant alle spilte rekker siden forrige Supertrekning, lørdag 24. juni. Hver rekke teller som ett lodd i hatten. Det betyr at jo flere rekker du har spilt, jo flere lodd i hatten har du.

FORT GJORT: I appen kan du raskt og enkelt sjekke hvor mange deltakelser du har til høstens Supertrekning.

Sjekk hvor mange deltakelser du har i høstens Supertrekning her

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

35 millioner i premiepotten gir 35 millionpremier

Under Supertrekning har altså langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig Telefon fra Hamar. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året, og lørdag 16. september går den tredje av årets fire Supertrekninger av stabelen. Da skal ca. 35 nye Supertrekning-millionærer ringes, i tillegg til de spillerne som har sju rette i den ordinære Lotto-trekningen samme kveld.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen.

 Les mer om Supertrekning

Fem kjappe om Supertrekning

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 35 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 16. september. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (24. juni).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 24. juni.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at du også kan bli millionær dersom du får sju rette denne kvelden – dersom du har en gyldig Lotto-kupong den uken.

Slik blir du med

For å bli en av de ekstra millionærene på Supertrekning trenger du ikke sju rette. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 24. juni 2023 og innen klokka 18.00 lørdag 16. september.

Forrige Supertrekningen ga 31 Supertrekning-vinnere. 29 spillere og to andelsbanker sikret seg 1 million kroner hver. Hvordan de reagerte kan du lese her.

Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler