lotto

Daniel (24) ble Supertrekning-millionær: – Jeg husker veldig godt den påsken der

For Daniel Scheie Torjussen (24) fra Sandnes huskes påsken 2020 for mer enn korona, nedstenging og hytteforbud. Påskeaften ble han nemlig trukket ut som én av 47 Supertrekning-vinnere av 1 million kroner.

LOTTO-MILLIONÆR: Daniel Scheie Torjussen er en av rundt 7400 nordmenn som kan smykke seg med tittelen Lotto-millionær, etter at han vant i Supertrekning påsken 2020.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. mars 2023Endret:6. april 2023

Daniel Scheie Torjussen (24) fra Sandnes pleier å tilbringe påsken på hyttetur. 2020 var imidlertid et spesielt år med korona, nedstenging, og hytteforbud, og tradisjonen måtte dermed brytes: Torjussen tilbrakte påsken hjemme i Sandnes. Høytiden ble likevel helt spesiell. for den unge Lotto-spilleren.

På selveste påskeaften ble Torjussen nemlig trukket ut som en av vinnerne i Supertrekning med en premie på 1 million kroner.

– Jeg husker veldig godt den påsken der, humrer Torjussen glad når vi snakker med han igjen tre år senere.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets første Supertrekning

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Drømte om å reise etter korona-krisen

Vi spoler litt tilbake: 11. april 2020 blir til sammen seks personer fra Rogaland trukket ut som vinnere i Supertrekning i Lotto. Den første vinneren Norsk Tipping fikk tak i er Daniel Scheie Torjussen, den gang en 21 år-gammel mann fra Sandnes.

– Jeg har alltid håpet å vinne, men aldri hatt stor tro på det. Jeg så det var Norsk Tipping som ringte og skjønte det var noe, sa Torjussen da han svarte, før han la til at han var i ferd med å spise middag.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke pengene på, men det blir nok nedbetaling av lån. I tillegg har jeg lyst til å reise. Det er ikke så enkelt nå, men etter korona-krisen er over kunne jeg tenkt meg en tur til varmere strøk.

En påske utenom det vanlige

– Det ble jo den påsken den jeg kanskje husker aller best, humrer Torjussen nå, tre år senere.

– Det var på påskeaften og jeg var på middagsbesøk hos moren min. Jeg husker at Telefonen fra Hamar spurte om spillekortet mitt, at vi begynte å lete etter det. Mamma lurte på hva det var og ble nesten litt bekymret, ler sandnesbuen.

– Jeg skrudde på høyttaler og spurte om personen i andre enden kunne gjenta beskjeden en gang til så moren min fikk høre det. Jeg var bare et stort glis der jeg stod. Mamma ble rørt og begynte nesten å gråte, men jeg bare smilte, forteller Torjussen.

Det ble ikke den helt store feiringen så fort telefonsamtalen var over, men middagen hos moren ble ekstra bra.

– Jeg feiret med en god middag, men samtidig har jeg jo egentlig feiret litt hver dag etter at jeg vant, smiler han.

LES MER: Vi ringer ca. 48 ekstra Lotto-millionærer i årets første Supertrekning

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ikke gjennomført den store ferieturen

Da Torjussen vant i 2020 var drømmen en tur til varmere strøk når pandemien hadde roet seg. I dag kan Torjussen fortelle at det har blitt litt feriering, men at den store sydenturen har ikke funnet sted ennå.

– Det har blitt litt reiser, men ikke av av det spesielt store eller dyre laget. Men jeg har satt av penger på et lite budsjett til en ferietur litt frem i tid, så det er fortsatt på blokka, forklarer han.

Litt av premien har han øremerket andre formål:

– Jeg brukte noe på å betale ned lån, og så kjøpte jeg meg også litt dyrt kjøkkenredskap. Blant annet kjøpte jeg en espressomaskin som egentlig var litt for dyr. Men den fungerer veldig bra, ler Torjussen.

Klar for årets første Supertrekning

Torjussen er blant de over 7400 personene her i landet som kan smykke seg med tittelen som Lotto-millionær. En millionpremie skjer aldri for de fleste, og sjeldent mer enn én gang for de få, men han kan røpe at han likevel ikke har sluttet å spille Lotto.

– Jeg har abonnement, så jeg spiller fortsatt.

24-åringen legger ikke skjul på at det hadde vært gøy å vinne igjen.

– Det er jo like stor eller like liten sjanse for å vinne på påskeaften i år som sist. I 2020 vant jeg på en Lotto-kupong som ble levert i februar – omtrent to måneder før jeg vant, minnes han.

Fem kjappe om Supertrekning

Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du deltar? Her får du fem kjappe svar på hvordan denne ekstratrekningen i Lotto fungerer og hvordan man deltar. 

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 48 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 8. april. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (17. desember 2022).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 17. desember 2022.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets første Supertrekning

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler