lotto

I kveld er det årets første Supertrekning – vi trekker ca. 48 vinnere av 1 million kroner

Årets første Supertrekning er rett rundt hjørnet og vi er klare for å ringe ca. 48 ekstra vinnere av 1 million kroner. Har du spilt Lotto siden forrige Supertrekning? Da er du med i trekningen!

TRAVELT: Norsk Tippings vinnerteam, her representert ved Pie Skagsoset Norseng, skulle nok ønske de hadde en kloningsmaskin tilgjengelig 8. april. Det er ikke rent få som får Telefonen fra Hamar denne kvelden. Foto/kollasj: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. mars 2023Endret:8. april 2023

Lørdag 8. april – på selveste påskeaften – er det klart for årets første Supertrekning. Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du kan delta? Svarene får du her.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Da blir du blant kveldens vinnere og deler førstepremiepotten med det antallet personer som har spilt på den samme vinnerrekka som deg.

I snitt er det tre spillere som blir Lotto-millionærer hver lørdag. Lotto-trekningen 8. april blir derfor noe annerledes. Da gjennomføres nemlig årets første Supertrekning der det skal trekkes og ringes rundt 48 ekstra Lotto-millionærer som alle vinner 1 million kroner hver - men du trenger ikke sju rette for å vinne!

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets første Supertrekning

48 millioner i premiepotten gir 48 millionærer

Under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig Telefon fra Hamar. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året, og lørdag 8. april går den første av årets fire Supertrekninger av stabelen. Da skal ca. 48 nye Lotto-millionærer ringes, i tillegg til de spillerne som har sju rette i den ordinære Lotto-trekningen samme kveld.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver!

 Les mer om Supertrekning her

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hva er Supertrekning?

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 48 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 8. april. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (17. desember 2022).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 17. desember 2022.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Slik blir du med

For å bli en av de ekstra millionærene på Supertrekning trenger du ikke sju rette. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 17. desember i 2022 og innen klokka 18.00 lørdag 8. april.

Fjorårets siste Supertrekningen ga 39 Supertrekning-vinnere. 37 spillere og to andelsbanker sikret seg 1 million kroner hver. Hvordan de reagerte kan du lese her.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler