vikinglotto

Dette er årets norske Vikinglotto-millionærer

Så langt i år har 18 nordmenn sikret seg en millionpremie i Vikinglotto. Onsdag er det nye muligheter, når ca. 76 millioner venter i førstepremiepotten.

HVER ONSDAG: Hver onsdag, alle uker, året rundt, trekkes det til sammen sju tall ut av disse to maskinene på Hamar.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. juli 2023

Siden starten av Vikinglotto for 30 år siden, har nøyaktig 1068 nordmenn blitt millionærer. Bare i år har førstepremiepotten blitt vunnet fem ganger – tre av gangene har den gått til nordmenn. Forrige gang en spiller prikket inn 6+1 rette i Vikinglotto, var 14. juni i år, da en finne sikret seg over 75 millioner kroner.

Førstepremiepotten har nå stått urørt gjennom tre trekninger og lagt på seg for hver uke. Onsdag er dermed førstepremiepotten i Vikinglotto på ca. 76 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

18 norske Vikinglotto-millionærer i år

Selv om ikke førstepremiepotten blir delt ut hver uke, er det også millionpremie i andrepremiepotten. Så langt i år har 18 nordmenn fått tittelen som Vikinglotto-millionærer. 15 av dem har vunnet hele eller deler av andrepremien, mens tre har sikret seg hele førstepremiepotten alene.

Dette er årets norske Vikinglotto-millionærer:

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets største førstepremievinner er norsk

17. mai i år, på selveste nasjonaldagen, ble det som til nå er årets største premieutbetaling i Vikinglotto vunnet. En kvinne fra Agder var alene om å ha kveldens 6+1 riktige tall og sikret seg dermed hele førstepremiepotten på 197 710 135 kroner.

– Det er helt uvirkelig, sa den ferske mangemillionæren da Norsk Tipping fikk tak i henne torsdag morgen.

Onsdagens Vikinglotto-potter

Onsdag 12. juli er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 76 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 2,7 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler