flax

Her er årets første MillionFlax-lodd

Første ladning med MillionFlax for 2022 er nå klar i friske nye farger, enten man kjøper til seg selv eller andre. Men finnes det noen uskrevne regler når man gir bort Flax?

Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:5. januar 2022Endret:3. januar 2023

MillionFlax har ikledd seg friskt nytt design fra og med januar 2022. Nå er det dype blå- og grønntoner som gjelder. Følger man med gjennom året, vil man merke at det har vært mange illustratører i sving i arbeidet med årets "kolleksjon". Her er årets første utgave:

Hvem unner du en million?

Mange velger å gi bort Flax-lodd i gave, men hvor ofte tenker man egentlig på at mottakeren faktisk kan vinne? Burde man være man kritisk til hvem man gir Flax-lodd til, eller unner man alle å vinne uansett? Benytt gjerne muligheten til å ta en ærlig runde med dilemmaene under.

Dilemma 1: Vennen din

Dagen etter en bursdagsfest hos en venn, tikker det en melding inn på mobilen. Bursdagsbarnet har vunnet 1 million kroner på et av loddene du gav dem. Selv om vennen er tydelig takknemlig, står det ingenting om hva hun/han tenker å gjøre med premien. Bør man den som gav loddet kunne forvente å få en del av premien, og i så fall, hvor mye?

Dilemma 2: Søster din vinner

Alle har fått ett Flax-lodd som bordkort i familieselskapet (gjestene er selvfølgelig alle over 18 år). Si at du satte deg ved siden av familiemedlemmet som tar millionen. Forventer du en bit av premien i større eller mindre grad enn om det hadde vært en venn? Er det innafor å bli bitter på at man valgte "feil" stol? Ville du selv brukt Flax-lodd som bordkort eller lignende her?Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.LES OGSÅ: Slik unngår du at pengespill blir et problem

Dilemma 3: Du vinner

Så vinner man plutselig toppremien på et lodd som man har fått av noen andre. Tante Trude gikk for Flax-lodd istedenfor penger i årets gavekonvolutt. Bør man føle seg forpliktet til å dele med henne? Det er fort en sjanse for at tante Trude synes man skylder henne å bli med på oppussingen av badet – det var tross alt hun som kjøpte loddet. Hva ville du selv gjort?

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler