flaxvinnerhistorie

Drammenser skrapte seg til en million

Strømsgodset sliter, men én million Flax-kroner er på vei til Drammen etter fullklaff på lørdag.

Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:18. august 2019Endret:2. januar 2023

- Det var veldig bra, sa mannen da vi søndag ringte for å gratulere med toppremien i MillionFlax.

Mannen kjøpte Flax-lodd hos Narvesen Torget Vest i Drammen lørdag formiddag, og der dukket det opp tre ganger 1 million.

Nå gleder han seg til å få premien inn på bankkontoen. Og så blir det litt feiring.

- Ja, det er bra stemning her nå. Vi feirer med barna - dette er veldig moro, sa mannen, som ønsker å være anonym.

Dette var årets 16. toppremie på MillionFlax kjøpt hos en av Norsk Tippings mange kommisjonærer. Loddet koster 25 kroner, og nå er høstens serie ute. De loddene har blå bakgrunnsfarge.

Les mer: Nytt MillionFlax ute nå

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler