grasrotandelen

Hvem bør få din grasrotandel?

Hver gang du kjøper et spill hos Norsk Tipping, kan en klubb eller forening du liker få en andel av det du spiller for, uten at det koster deg noe ekstra. Den eneste du trenger å gjøre er å velge hvem som skal få pengene når du spiller!

DU BESTEMMER: Du kan gi penger fra Norsk Tipping til noen du tenker fortjener eller trenger det.
Forfatterbilde Norsk TippingRoarJødahlPublisert:18. september 2023Endret:19. september 2023

Dette er ordningen der du kan gi penger fra Norsk Tipping til noen du tenker fortjener eller trenger det. Ordningen vi snakker om er selvsagt Grasrotandelen, en fordelingsordning som har eksistert helt siden 2009.

Så langt i år har vi utbetalt over 500 millioner kroner til over 30 000 norske lag og foreninger, nettopp fordi kundene har valgt seg en klubb eller en forening de mener fortjener litt ekstra støtte. Mye penger – men det kunne vært mye mer.

Norsk Tippings overskudd

For selv om ordningen har vært kjent i mange år, er det bare cirka halvparten av våre over 2 millioner kunder som så langt har valgt hvem som skal få et direktetilskudd fra Norsk Tipping når de spiller. Litt forenklet sagt får klubben et beløp som tilsvarer inntil sju prosent av det «deres» givere har spilt for. 

Og bare for å understreke - disse pengene kommer fra Norsk Tippings overskudd, ikke som et ekstra trekk fra deg som kunde. Med andre ord: Hvis du spiller Lotto for 100 kroner, går sju kroner til klubben du har valgt deg. Innsatsen din er fortsatt 100 kroner, og det går selvsagt heller ikke ut over det du måtte være heldig å vinne.

Kan enkelt bytte

Her får Norsk Tippings kunder være med og bestemme hvor en liten del av selskapets overskudd skal havne. Pengene som settes av til foreningene utbetales tre ganger i året – tidlig i mai, september og januar, og som nevnt står over 30 000 frivillige lag og foreninger klare til å ta imot kjærkommen støtte.

Det eneste du trenger å gjøre er å registrere en forening som skal få din grasrotandel, og det gjør du enten hos kommisjonæren din eller på nettet – her: Bli grasrotgiver

Og har du først gjort det, trenger du ikke gjøre noe mer – heretter beregner og utbetaler Norsk Tipping grasrotandelen av det du spiller for. Endrer du mening, kan du enkelt bytte til en annen grasrotmottaker senere.

Har du en forening du ønsker å registrere som grasrotmottaker, kan du lese hvordan her

Relaterte artikler