eurojackpotvinnerhistorie

Premieregn i Eurojackpot: Tolv norske ny-millionærer

Det ble folksomt på Eurojackpot-pallen tirsdag: Én tysker delte andrepremien med en norsk andelsbank på ti spillere. Det ble også en norsk andrepremie. I tillegg kom vinneren av den nasjonale tilleggspremien – i alt tolv norske millionærer.

MANGE OM BEINET: Telefonen fra Hamar fikk nok å gjøre på tirsdag kveld da intet mindre enn tolv norske spillere sikret seg millionpremier.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. november 2022Endret:4. januar 2023

Ingen tok førstepremien tirsdag men en norsk andelsbank delte andrepremien med en tysk spiller. De ti norske spillerne får utbetalt 3,7 millioner kroner hver. I tillegg fikk vi en norsk tredjepremie på 1,9 millioner kroner. Helt på tampen kommer vinneren av den norske tilleggspremien og 1 million kroner – altså tolv norske millionvinnere i alt.

Telefon fra Hamar? Da har du kanskje blitt millionær

Norsk Tipping er i gang med å ringe de heldige vinnerne. Finner man et anrop fra 625 60 000 kan det være gode nyheter i vente. Slik ser ringelista ut:

 • Kvinne fra Oslo

 • Kvinne fra Vestby i Viken

 • Mann fra Kinn i Vestland

 • Kvinne fra Drammen i Viken

 • Mann fra Verdal i Trøndelag

 • Mann fra Nordre Follo i Viken

 • Kvinne fra Kristiansund i Møre og Romsdal

 • Mann fra Vestby i Viken

 • Kvinne fra Oslo

 • Mann fra Aurskog-Høland i Viken

 • Kvinne fra Lillestrøm i Viken (tredjepremie)

Kvinne i 30-årene fra Oslo: – Ventet på denne telefonen hele mitt liv

– Det er helt vilt! Shit pomfritt, ler den ferske Eurojackpot-millionæren fra Oslo når Norsk Tipping ringer onsdag morgen.

Kvinnen hadde vært opptatt med å legge barna da telefonen først ringte tirsdag kveld, og svarte derfor ikke.

– Jeg hadde lagret nummeret, men så tenkte jeg «hvorfor i all verden ringer Norsk Tipping til meg på en tirsdag». Glemte helt at det var Eurojackpot. Det er helt utrolig. Dette er en telefon jeg har ventet på hele mitt liv, stråler kvinnen før hun bryter ut i latter.

Ny-millionæren fra Oslo forteller at hun ikke pleier å spille Eurojackpot på tirsdager, men at det akkurat denne uken hadde blitt et unntak.

– Mannen min foreslo at vi burde spille tirsdag også, så det viste seg jo å være veldig lurt. Kan du si summen en gang til? Dette skjer jo virkelig ikke, jubler hun.

Hva premien skal gå til har hun foreløpig ingen store planer for.

– Det er jo penger som kommer godt med og hjelper litt i hverdagen. Vi har snakket om å ta en påsketur også, men nå blir det uten tvil en ekstra fin påsketur. Det skal vi unne oss nå, slår hun fornøyd fast.

– Det er helt utrolig. Tenk at dette skjer? Det skjer jo aldri! Avslutter den blide og glade osloenseren, før hun igjen bryter ut i en hjertens latter.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne i 30-årene fra Vestby i Viken: – Kontoen må få sjokk

– Jeg svarte ikke da dere ringte i går kveld fordi jeg trodde det var tulleringing, er vestbysokningens første kommentar.

Kvinnen sjekket kupongen sin i appen sent tirsdag kveld og sier hun fikk seg litt av en overraskelse da premiesummen på litt over 3,7 millioner kroner lyste mot henne.

– Jeg har ikke sovet så mye i natt etter at jeg så det, nei. Lønnskontoen min kommer jo til å få sjokk, storler hun.

Kvinnen forteller at hun kun har spilt Eurojackpot to ganger tidligere – den første gangen da det var over 1 milliard kroner i førstepremiepotten forrige uke. 

– Det er utrolig gøy å vinne, men også mye å ta innover seg.

Nyheten om at hun har blitt Eurojackpot-millionær har hun så langt kun delt med samboeren og nær familie. 

– Jeg fortalte det til noe familie på morgenen i dag, men de sa jeg måtte ringe tilbake og bekrefte det etter at jeg hadde fått en telefon fra dere. Det har ikke helt sunket inn for meg selv heller enda, men det er altså kjempegøy, humrer kvinnen glad.

Premien skal Vestby-millionæren hovedsakelig bruke til nedbetaling av lån og litt oppussing.

– Så får vi se om vi kommer på noe annet eller unner oss noe fint etter hvert, avslutter hun lurt.

Også denne kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Kinn i Vestland: – Pulsen steg da du ringte

Det er en glad, men sindig mann som svarer på Telefonen fra Hamar onsdag morgen.

– Det var nice det her. Veldig bra, humrer kinnheringen glad.

Mannen hadde fått med seg at han var blant vinnerne i andelsbanken som tirsdag kveld delte andrepremien med en tysker. 

– Det var utrolig godt å se det, å se beløpet og at jeg hadde vunnet en sånn sum. Jeg måtte bare flire litt da jeg så det, stråler mannen glad.

Kinnheringen har ingen premieplaner på stående fot, men tror noe av premien skal gå til gjeld.

– Vi får se om det blir noe mer spennende etter hvert, men per nå er det bare gjeld jeg har planer om å bruke premien på.

– Det betyr litt å få oppleve å få den telefonen her. Jeg merket at pulsen steg da jeg så at du ringte, avslutter den ferske millionæren glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Drammen i Viken: – Dette må være årets og livets julegave

På onsdagens andre forsøk fikk vi tak i Eurojackpot-millionæren fra Drammen.

– Jeg har sjekket lønnskontoen min i dag og det var en del mer penger der enn det pleier å være, ler drammenseren hjertelig og glad.

Kvinnen forteller at hun er veldig glad, men også sjokkert da hun på ingen måte hadde forventet å vinne. 

– Dette må jo være årets, ja, livets julegave, stråler hun glad.

Planen for premiepengene er at de skal gå til å betale litt smålån, men det beste er ifølge kvinnen at økonomien fremover blir romsligere.

– Det blir fint å kunne sitte igjen med noen kroner fremover etter at alt av regninger er betalt. Jeg tror nok ikke vi skal gjøre noen store og drastiske innkjøp, men vi kan unne oss litt ekstra og ta en ekstra fin ferietur både neste sommer og om to år, avslutter kvinnen fornuftig og understreker at hun vil ha beina godt plantet på jorda og at livet skal fortsette så normalt som vanlig.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Verdal: – Blir en rar natt

– Nå spørs det om det blir noe søvn, sier trønderen fortumlet når han får beskjeden om at han akkurat har vunnet 3,7 millioner kroner. I bakgrunnen ler en kvinnestemme.

– Det føles rart, uvirkelig. Du verden, sier han.

Noen umiddelbare premieplaner hadde han forståelig nok ikke klare, men: – Det bli' vel nåkka fint til ungan.

Ekstra fine julegaver i år?

– Spørs det ja …

Kupongen ble kjøpt på nett.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mann fra Nordre Follo fikk siste stikk

– Nå sitter kjerringa her og sier «HÆ!», ler vinneren fra Nordre Follo begeistret. Paret hadde akkurat benket seg for å se The Crown da Telefonen fra Hamar buste inn og endevendte kveldsfreden.

– Så skulle jeg få oppleve det også. Du vet, jeg har fått høre flere ganger at det bare er idioter som spiller Lotto og slikt. Svigerfar har sagt noe lignende, og da pleier jeg å si at det må være lov å drømme litt. Nei, nå får jeg gåsehud her, ler han.

– Dette kan absolutt brukes til noe, ja.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Kristiansund: – Vet ikke hva jeg skal si

– Så da er det sant?

Kvinnen fra Kristiansund hadde allerede rukket å sjekke appen før Telefonen fra Hamar kom til. Der hadde premiesummen på 3,7 millioner kroner lyst mot henne.

– Jeg brukte sikkert ti minutter på å forstå hva jeg så på. Jeg har skikkelig hjertebank nå, ler hun.

– Jeg ringte mamma før du ringte og hun sa jeg måtte slutte å tulle for hun skulle til legen i morgen, forteller hun.

– Pappa gikk rundt i bakgrunnen og ropte til meg at «de kommer til å ringe deg». Det fikk han jo rett i, smiler hun.

– Det føles helt fantastisk. Det er sånn man bare fantaserer om. Jeg må opp klokken fem i morgen for å komme på jobb i tide og jeg vet ikke hvor mye søvn det blir i natt, men jeg skal nok rekke over alt jeg skal likevel, avslutter hun glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann i 30-årene fra Hølen i Vestby: – Ble liggende våken å tenke

Først onsdag morgen fikk vi tak i den ferske millionæren fra Hølen i Vestby. Han hadde våknet kl 04 og sjekket kupongen sin i appen der en premie på over 3,7 millioner kroner lyste mot han.

– Jeg sjekket rundt kl 04 i natt og ble først da oppmerksom på at jeg hadde vunnet. Det ble ikke så veldig mye søvn etter det akkurat. Da ble jeg liggende å tenke på hva jeg burde og skal bruke pengene på, humrer mannen glad. 

I løpet av natten og morgentimene kom han dermed frem til at premiepengene skulle gå til nedbetaling av lån og kanskje litt oppussing. Han måtte også inn på Norsk Tippings hjemmeside for å se at han virkelig hadde vunnet og oppdaget at det var flere i området rundt som også var ekstra heldige denne tirsdagen.

– Jeg så at det var en del folk i området her, blant annet en person til fra Vestby og en fra Nordre Follo i den andelsbanken. Så det ble jo mye premier og en del vinnere herover.

På tampen sjekket den nybakte Eurojackpot-vinneren om premiepengene allerede hadde rukket å komme inn på hans konto.

– Her var det litt mer penger ja. Fy søren. Det er utrolig, avslutter han blid og fornøyd.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Oslo: – Ikke til å tro

– Oi, det er jo helt utrolig. Det kom virkelig helt ut av det blå selv om jeg har spilt litt i det siste, sier en av kveldens to Oslo-vinnere når hun får beskjeden om millionpremien. Hun er tydelig betuttet over at hun nå faktisk kan kalle seg Eurojackpot-millionær.

– Det er ikke til tro. Det føles helt fantastisk, men jeg trenger nok litt tid før det synker inn. Nå må jeg sette meg ned her og tenke litt.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Aurskog-Høland: – Deilig overraskelse

Det måtte litt overbevisning til før vinneren fra Aurskog-Høland trodde på at det virkelig var Norsk Tipping som ringte på tirsdagskvelden. Gleden ble dermed ekstra stor når han endelig fikk vite at han var blitt Eurojackpot-millionær.

– Oi, oi, oi. Det var en deilig overraskelse, sier den heldige før han legger til at både han og kona tipper fast og har gjort det «nærmest fra børjan» (her sikter han til Lotto).

– Nå blir det litt konjakk til kaffen, sier mor. Og ekstra fine julegaver til familien, fastslår han blidt.

Kupongen ble kjøpt hos Tippehjørnet Bjørkelangen.

Kvinne fra Lillestrøm: – Wow

Kvinnen som tok tredjepremie med 5+0 rette ble helt satt ut da beskjeden kom om at hun hadde vunnet 1,9 millioner kroner på tirsdagskvelden.

– Jeg ble så ør nå at jeg trodde egentlig det var morgen, sier hun fortumlet mens hun forsøker å prosessere nyheten. Hun har spilt Eurojackpot en stund, men hadde nok aldri sett for seg at hun en dag faktisk skulle bli oppringt.

– Okei. Wow. Det er ikke sant. Det er ikke mulig. Wow, gjentar hun.

– Nei guri, nå fikk jeg høy puls. Jeg er helt satt ut. Dette er en sånn telefon man bare drømmer om.

Heldigvis var mannen i nærheten, og skulle nok snart bli satt ut, han også.

– Han får nok sjokk nå, avslutter hun glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Nasjonal vinner ble millionær på varetelling: – Du verden

Selv om det ikke ble noen norske millionvinnere i hovedspillet, skal det alltid betales ut 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie hver tirsdag og fredag. Denne gangen gikk turen til en heldig mann fra Vennesla i Agder. Han var akkurat ferdig med varetelling i butikken der han jobber og ble svært overrasket da han så han hadde ubesvarte anrop fra Norsk Tipping.

– Er det sant? Du verden, utbryter han når han får millionbudskapet.

– Vi er akkurat ferdige her, så nå står alle kollegaene mine rundt meg og lurer fælt på hva som skjer. Herlighet, og jeg som bare pleier å vinne 50 kroner, humrer han.

Noen umiddelbare planer hadde han ikke, annet enn at han nå straks skulle dra hjem og overraske kona.

– Det blir nok noe godt i glasset i kveld mens vi fordøyer nyheten. Det er bare å sende over pengene med en gang, avslutter han spøkefullt.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Vi gratulerer alle de heldige vinnerne!

Kveldens tall

Kveldens tallrekke fra Finland var følgende:

7 - 1 - 48 - 33 - 11

Stjernetall: 9 - 12

Den gav oss altså ingen førstepremievinnere, to andrepremievinnerene – en av dem en norsk andelsbank med ti spillere – og én norsk tredjepremie.

Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på Eurojackpot

Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 18. november. Førstepremiepotten fikk stå denne gangen og vil dermed ligge på ca. 269 millioner kroner mens andrepremiepotten fikk ben og gå på og anslås til ca. 19 millioner kroner. I tillegg kommer altså den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler