eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Milliardpotten lever videre

Fire andrepremier og én norsk tredjepremie – men førstepremien i Eurojackpot var det ingen som klarte å gjette seg til. Milliardpotten blir dermed stående i sin helhet til neste trekning fredag.

VINNER I NORD: Ingen klarte å velte førstepremiepotten i Eurojackpot, men en heldig mann fra Tromsø sikret seg 1,5 millioner kroner i 3. premie.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:19. juli 2022Endret:17. november 2023

Det ble flere Eurojackpot-millionærer verden over tirsdag 19. juli, men kun to av de var norske. Én av de klarte å gjette seg frem til 5 riktige tall og sikret seg dermed en tredjepremie. De fire andrepremievinnerne kom alle fra Tyskland. De sikret seg 9 millioner kroner hver.

5 + 2 rette var det ingen som greide, noe som betyr at førstepremiepotten blir stående og stange på 1,2 milliarder fram til neste trekning 22. juli. Nå er det andrepremiepotten som fylles opp, og den vil også øke betraktelig. Nå er den på ca. 208 millioner kroner.

Norsk tredjepremie: Mann fra Tromsø vant 1,5 millioner kroner

Her til lands var det kun én heldig nordmann, i tillegg til den nasjonale tilleggsvinneren, som klatret opp på millionpremie. En mann i 50-årene fra Tromsø kan nå juble over nøyaktige 1 574 835 kroner i tredjepremie – midt i ferien.

– Å herregud. Tenk det! Det er jo helt fantastisk, utbryter den ferske milionæren når Norsk Tipping endelig får ham på tråden.

'Fantastisk' blir et tilbakevendende adjektiv gjennom hele vinnersamtalen, og dukker opp med jevne mellomrom mellom de hele setningene.

– Nå kan jeg kanskje råd til å gjøre ferien litt lengre, funderer han himmelfallen.

– Det føles helt utrolig, sier han og gir fra seg et sukk.

– Oi.

Premiepengene skal først og fremst gå til å betale ned gjeld, men først vil tromsøværingen ordne med en liten feiring.

– Jeg er her sammen med familien, så det må til, sier han, før han gjentar: – Helt fantastisk.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nasjonal tilleggspremie til Trøndelag

I tillegg til de ordinære premiene i Eurojackpot, deles det alltid ut 1 million kroner til én heldig norsk spiller eller andelsbank, eller et andelslag. Denne gangen var det en heldig mann i 60-årene fra Mosjøen i Nordland som fikk en sjelden telefon på tirsdagskvelden.

– Nei! En million kroner? Utbryter han imens foreldrene hoier i bakgrunnen. 

– Er det første april i dag, undrer en mannsstemme.

– Det er jo helt fantastisk, ler nordlendingen, som kan fortelle at han har spilt lenge.

– Men jeg er ikke typen som spiller mye. Jeg legger inn en fast ukeskupong på Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot mest fordi jeg vet at det går til et godt formål. Men nå har det altså bikket litt til meg også. Det var en hyggelig beskjed å få, legger han fornøyd til.

Noen umiddelbare planer for premien hadde han ikke, men som han selv humrer avslutningsvis:

– Der skal vi nok klare å finne på noe.

LES MER: Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på Eurojackpot

Hvorfor er førstepremiepotten blitt så høy?

Fra 25. mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Blant annet ble det innført en ekstra trekningsdag, slik at man nå kan spille både på fredager og tirsdager - og i tillegg ble maksimal 1. premiepott økt fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Bakgrunnen for endringene skyldes først og fremst at Eurojackpot-lotteriet har eksistert i samme form i snart et tiår, og at det var behov for fornyende grep, forklarer trekningsansvarlig hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

– Alliansen, som altså består av 17 land, har sammen kommet frem til at både høyere 1. premiepott og to trekningsdager per uke vil være gode grep for at spillet fortsatt skal være attraktivt. Disse endringene er felles for alle medlemslandene, sier hun. 

Ryker milliarden på fredag?

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 22. juli. Førstepremiepotten, som altså har nådd makstaket, vil fremdeles ligge på ca. 1,2 milliarder kroner. Det overskytende legges som nevnt i andrepremiepotten, som stiger til ca. 208 millioner kroner.

Maksimal førstepremiepott 120 mill. euro. Gjeldende kurs på trekningsdag.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler