eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Polsk storeslem og norsk 2. premie

Hele 1. og 2. premiepotten fikk bein å gå på fredag 29. oktober. Totalt 14 nordmenn var ekstra heldige. Aller størst vinnerglede ble det riktignok utenfor de norske grenser.

EUROJACKPOT: Det høyeste vinnerbrølet kom ganske sikkert fra en polsk spiller som sikret seg hele 1. premiepotten.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:29. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Over 50 000 premier ble fordelt mellom Eurojackpot-spillere fredag 29. oktober. Aller heldigst var en polakk som sikret seg hele 1. premiepotten på nøyaktig 99 472 510 millioner kroner. Seks andre spillere delte 2. premiepotten på over 17,4 millioner. Én av disse var en nordmann, som viste seg å dele kupongen med tre andre kompiser. De kan nå gå vintermørket i møte med en solid premie på konto.

Den norske vinnergleden stopper likevel ikke der. En andelsbank på ti personer stakk av med den nasjonale tilleggspremien. Dermed kan totalt 14 norske spillere smile ekstra bredt etter fredagens trekning. 

Norsk 2. premie

Seks spillere hadde 5+1 rette. Blant disse en heldig mann fra Bø i Telemark i Vestfold og Telemark. Han delte 2. premiepotten med en finne, en italiener, en svenske og to tyskere. Dermed vant nordmannen nøyaktig 2 906 550 kroner, men han var ikke alene om å kapre den gevinsten – den skulle nemlig deles.

- Det var jo helt fantastisk! Den kupongen deler jeg med tre andre venner. De kommer nok til å hoppe i taket, sier mannen fra Midt-Telemark, som ønsker å være anonym.

Dermed skulle resten av kvelden gå til en ekstra trivelig ringerunde til vennegjengen.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Spar Bø.

Vinnerrekka

Dette er tallene som ga flere spillere store øyne 29. oktober:

Hovedtall: 44 - 38 - 11 - 23 - 37

Stjernetall: 4 - 8

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer.

Nasjonal premie: Ti vinnerglis i høstmørket 

Hver eneste fredag garanterer vi norsk premie i Eurojackpot gjennom en nasjonal trekning, som gjennomføres i tillegg til den internasjonale trekningen. 1 million kroner deles ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller. 29. oktober var riktignok denne "ene" en andelsbank på ti personer. Det betyr at ti norske Eurojackpot-spillere hanket inn 100 000 hver Dette er de heldige:

 • Mann fra Oslo. 

 • Mann fra Nord-Aurdal i Innlandet.

 • Kvinne fra Oslo. 

 • Mann fra Oslo. 

 • Mann fra Stjørdal i Trøndelag. 

 • Mann fra Bærum i Viken. 

 • Kvinne fra Vindafjord i Rogaland. 

 • Mann fra Øvre Eiker i Viken. 

 • Kvinne fra Kristiansund i Møre og Romsdal. 

 • Mann fra Tønsberg i Vestfold og Telemark.

Samtlige spillere hadde levert Eurojackpot-andelsbank gjennom Norsk Tipping sin app eller Norsk Tipping sine nettsider.

Norsk Tipping gratulerer til samtlige vinnere!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 97 mill. i 1. premiepotten

Fredag 5. november kan man være med å spille om en 1. premiepott på ca. 97 millioner kroner. 2. premiepotten vil ligge på ca. 17 millioner kroner. Dessuten vil det, som alltid, være nasjonal trekning hvor 1 million kroner deles ut til én tilfeldig norsk Eurojackpot-spiller – eller slik som utfallet ble 29. oktober: At et andelslag eller andelsbank deler premien.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler