eurojackpot

Eurojackpot i endring: Dette bør man få med seg

I 2022 blir det flere endringer på jubilanten Eurojackpot, og særlig én vil få mye å si for norske spillere: Fra og med 25. mars er det ikke én, men to trekninger i uka, også av den nasjonale tilleggspremien.

STORT: Eurojackpot er et transnasjonalt europeisk lotteri lansert i mars 2012. Medlemslandene inkluderer Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Slovakia, Slovenia, Spania, og Sverige.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:13. januar 2022Endret:3. januar 2023

I år er det 10 år siden Eurojackpot ble lansert. Det er nå på tide med noen fornyelser, og fra 25. mars er det spennende ting på gang for det internasjonale stor-lotteriet.

Fra 25. mars kan man nemlig gi drømmen om å bli Eurojackpot-millionær en sjanse, ikke én, men to ganger i uka.

Den nye trekningsdagen som legges til er tirsdag, og endringene innebærer flere fordeler for norske spillere. Mer informasjon kommer etter hvert som vi nærmer oss lansering.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Nedtrapping på levering av flerukers-spill

Som en konsekvens av endringene som lanseres i mars, vil det i en periode ikke være mulig å levere flerukers-spill for mer enn det antall uker som er igjen frem til Eurojackpot-endringene trer i kraft. Det vil si at fra og med 14. januar kl. 19:00 kan man ikke levere et spill for Eurojackpot gjeldende for mer enn 9 uker.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler