eurojackpot

Ett år siden forrige norske storvinner i Eurojackpot – får vi en ny tirsdag?

Kun tre ganger så langt i 2023 har en heldig Eurojackpot-spiller prikket inn 5+2 rette i Eurojackpot og kapret hele førstepremiepotten. Ingen av dem er norske.

ET ÅR SIDEN: 18. mars var det nøyaktig et år siden Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, fikk det ærefulle oppdraget med å ringe den til nå fortsatt ferskeste storvinneren i Eurojackpot her til lands. Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. mars 2023

Tirsdag 31. januar ble årets første milliardpremie og førstepremiepott utbetalt. En tysk Eurojackpot-spiller kunne da smykke seg med tittelen som Eurojackpot-milliardær, etter å ha vunnet hele førstepremiepotten i sin helhet og nøyaktig 1 172 304 210 kroner.

Så, fredag 17. februar prikket en finsk alenevinner inn 5+2 rette og sikret seg en solid premie på 443 399 875 kroner. Bare fire dager senere, kunne også en dansk alenevinner juble etter å ha sikret seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 109 468 000 kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Etter den danske storvinneren for drøyt en måned siden har førstepremiepotten fått stå i fred og har dermed vokst til ca. 628 millioner kroner til tirsdagens trekning. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 14 millioner kroner.

Med 140 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, er det slett ingen enkel oppgave å gjette seg frem til 5+2 og toppremien, eller 5+1 og andrepremien i Eurojackpot. Helt umulig er det imidlertid ikke – det har tross alt skjedd seks ganger bare i Norge. Tirsdag er det nye muligheter med ca. 628 millioner kroner i førstepremiepotten.

Et år siden siste norsk storvinner

I rekken over norske storvinnere i Eurojackpot, er sistemann ut en kvinne fra Østlandet. For omtrent et år siden ble hun den heldigste norske Eurojackpot-spilleren på lang tid, da hun fredag 18. mars hadde 5+2 rette og delte førstepremiepotten med en finsk spiller. Hun sikret seg dermed utrolige 436 230 000 kroner. 

– Man drømmer jo om å vinne, men statistikken tilsier at det ikke skal skje. Men nå har jeg altså vunnet over 400 millioner kroner, reflekterte den norske Eurojackpot-vinneren på tampen av den begivenhetsrike fredagskvelden for et år siden. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Den da ferske mangemillionæren kunne fortelle at hun er fast Eurojackpot-spiller, og etter å ha landet litt beskrev hun følelsene og tankene rundt det å ha vunnet en såpass høy premie:

– Det er helt surrealistisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive at jeg er glad. Jeg er vel mer «starstruck» over å ha blitt oppringt av dere med en slik beskjed. Det første som slår meg er at jeg nå kan hjelpe mennesker som står meg nær. Så skal resten settes til side, før neste steg blir å tenke lenge og grundig over hva som skal skje videre, fortalte hun.

LES MER: Kvinnen som vant 436 mill.: – Vil hjelpe de som står meg nær

Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 21. mars. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 628 millioner kroner mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 14 millioner kroner. 

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler