eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Førstepremiepotten vokser til 297 millioner

Ingen klarte 5+2 rette i Eurojackpot tirsdag kveld, men det er likevel flere spillere som kan juble etter kveldens trekning. To utenlandske spillere delte andrepremiepotten og en norsk andelsbank vant den nasjonale premien på 1 million kroner.

VOKSER VIDERE: Ingen klarte 5+2 rette tirsdag og førstepremiepotten fortsetter dermed å vokse.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:1. august 2022Endret:3. januar 2023

I augusts første Eurojackpot-trekning var det ingen spillere som klarte å få hull på førstepremiepotten. Den stiger derfor til ca. 297 millioner kroner. En spansk og en tysk spiller delte andrepremiepotten og vant 4,6 millioner kroner hver.

Selv om vi ikke fikk noen ordinære vinnere her til lands, var det likevel noen norske spillere som kunne slippe jubelen løs. En andelsbank vant den nasjonale premien på 1 million kroner og flere spillere kunne dermed avslutte sommerferien med noen ekstra kroner på konto.

Andelsbank delte den nasjonale millionen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en andelsbank. Spillerne i andelsbanken delte dermed premien hvor hver av de ti innleverte kupongene resulterte i en premie på 100 000 kroner.

En av de som får kontoen fylt opp er en mann i 50-årene fra Svelvik i Drammen. 

- Ringer du fra Norsk Tipping? spør mannen glad da han svarer på telefonen.

Ikke nok med at drammensmannen var en av de heldige som fikk en bit av den nasjonale millionen; han hadde nemlig også levert to kuponger i den samme andelsbanken, noe som resulterte i dobbel premie til mannen.

- Oi oi oi. Har jeg vunnet 200 000 kroner? humrer drammenseren lattermild.

Mannen har ingen store planer for premien og vil spare det meste av pengene.

- Det er ikke så lenge til jeg og kona er pensjonister, så jeg tror vi skal spare pengene til pensjonisttilværelsen, forteller mannen, mens kona sier seg enig i bakgrunnen.

Drammenseren delte millionpremien med disse åtte:

 • Mann fra Nannestad i Viken

 • Mann fra Hol i Viken

 • Mann Skien i Vestfold og Telemark

 • Mann fra Frogn i Viken

 • Mann fra Årnes i Viken

 • Mann fra Melhus i Trøndelag

 • Mann fra Bergen i Vestland

 • Mann fra Orkland i Trøndelag

LES MER: Slik fungerer Andelsbank i Eurojackpot

Vinnertallene 2. august

Denne tallrekka, som altså ingen klarte å gjette seg frem til i sin helhet, ble trukket ut tirsdag 2. august:

40 - 39 - 47 - 6 - 11

Stjernetall:

8 - 7

LES MER: Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye muligheter på fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 5. august. Siden toppremiene fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 297 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 20 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler