eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Førstepremiepotten stiger til 130 millioner

Ingen klarte 5+2 rette i Eurojackpot fredag kveld, men det er likevel flere norske spillere som kan juble etter kveldens trekning. To nordmenn gjettet 5 rette og vant over 500 000 kroner hver, mens den nasjonale premien på 1 million kroner gikk til en andelsbank.

KRYSSE FINGRENE: Ingen spillere fikk en del av førstepremiepotten fredag kveld, men det er nye muligheter i neste trekning allerede på tirsdag.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. september 2022Endret:3. januar 2023

I høstens første Eurojackpot-trekning var det ingen spillere som klarte å få hull på førstepremiepotten. Den stiger derfor til ca. 130 millioner kroner. En svensk, en ungarsk og tre tyske spiller delte andrepremiepotten og vant 3 059 250 kroner hver.

Selv om vi ikke fikk noen ordinære vinnere her til lands, var det likevel noen norske spillere som kunne slippe jubelen løs. To nordmenn gjettet 5 rette og vant nøyaktig 539 145 kroner hver, mens en andelsbank delte den nasjonale premien på 1 million kroner. Flere norske spillere kunne dermed starte høsten med noen ekstra kroner på konto.

Andelsbank delte den nasjonale millionen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en andelsbank bestående av 10 spillere. De 10 spillerne delte dermed premien og kan glede seg over å ha vunnet 100 000 kroner hver.

En av de som får kontoen fylt opp med 100 000 kroner er en mann i 50-årene fra Ringsaker i Innlandet.

- Det var hyggelig. Jeg kan ikke si annet enn at det er veldig greit, sier mannen glad.

Mannen forteller at han holder på med oppussing og at pengene kommer godt med der.

- Vi driver å pusser opp hytta, så da blir nok det meste av pengene brukt på det. Jeg skal nok klare å både bruke og leve godt på det ja, ler mannen avslutningsvis.

Ringsaksokningen delte millionpremien med disse ni:

 • Mann fra Arendal i Agder

 • Kvinne fra Askøy i Vestland

 • Mann fra Måsøy i Troms og Finnmark

 • Mann fra Tyristrand i Viken

 • Mann fra Stange i Innlandet

 • Mann fra Hareid i Møre og Romsdal

 • Kvinne fra Lillestrøm i Viken

 • Kvinne fra Bergen i Vestland

 • Kvinne fra Alta i Troms og Finnmark

LES MER: Slik fungerer Andelsbank i EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vinnertallene 2. september

Denne tallrekka, som altså ingen klarte å gjette seg frem til i sin helhet, ble trukket ut i høstens første Eurojackpot-trekning fredag 2. september:

11 - 22 - 5 - 2- 24

Stjernetall:

12 - 7

LES MER: Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på Eurojackpot

Nye muligheter på fredag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 6. september. Siden toppremien fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 130 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 11 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler