eurojackpot

Makspott i Eurojackpot: Nå fylles andrepremiepotten opp

Førstepremiepotten i Eurojackpot har nådd makspotten - og er i skrivende stund på svimlende 1,22 milliarder kroner. Det vil si at det overskytende legges i andrepremiepotten som er på ca. 215 millioner kroner fredag.

MAKSPOTT: 1,2 milliarder er makspotten for førstepremien i Eurojackpot.Ola Andreas Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. november 2022Endret:17. november 2023

For tredje gang i 2022 har førstepremiepotten i Eurojackpot bikket 1 milliard kroner og er oppe i ca. 1,22 milliarder kroner før fredagens trekning. Tirsdag var det ingen spillere som gjettet seg frem til 5+2 rette, men førstepremiepotten har nådd premietaket og vokser derfor ikke videre. Nå fylles isteden andrepremiepotten opp.

Store premier i vente

Andrepremiepotten for fredagens trekning er nå oppe i ca. 215 millioner kroner. Dersom ingen gjetter seg frem til 5+2 eller 5+1 rette, vil andrepremiepotten vokse videre, mens førstepremiepotten, som altså har nådd makstaket, fremdeles vil ligge på ca. 1,2 milliarder kroner. Det kan derfor være store penger å vinne, selv med ett tall feil.

Så lenge førstepremiepotten er på makspott og står, er det andrepremiepotten som fylles på. 

Skulle også andrepremiepotten nå maks – her er taket det samme som på førstepremien, altså 120 millioner euro – vil det overskytende beløpet helles over i tredjepremiepotten.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Slik fungerer Eurojackpot

Eurojackpot er et samarbeidsspill mellom de europeiske landene Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Tyskland, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Slovakia, Slovenia, Spania og Sverige. En av tingene som er verdt å merke seg i Eurojackpot, er at det er det eneste spillet utenom Vikinglotto der gjeldende eurokurs på trekningsdagen bestemmer størrelsen på endelig premiepott. 

I tillegg til den vanlige premiestigen, har vi i Norge to nasjonale potter. Hver fredag og tirsdag trekkes det en nasjonal vinner som vinner en premie på 1 million kroner. Det er også avsatt penger til en egen norsk andrepremiepott som «spes på» kun ved utbetalinger til norske vinnere. Også her vil eurokursen påvirke, siden det blir igjen mindre penger til de nasjonale premiene når eurokursen er høy.

LES MER: Slik påvirker valutakursene Vikinglotto og Eurojackpot

Det skal riktignok sies: Sjansene for å få inn 5+2 riktige tall i Eurojackpot, er ikke veldig store. 

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må man ha 5 rette hovedtall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er 1: antall rekker.

MILLIARDPREMIE: På fredag er det over 1 milliard kroner i førstepremiepotten i Eurojackpot. Trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, er klar for å ringe og gratulere en eventuell norsk vinner med over 1 milliard kroner i premie. (Foto: Norsk Tipping).

Hvordan kan premiepottene bli så høye?

Fra 25. mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Blant annet ble det innført en ekstra trekningsdag, slik at man nå kan spille både på fredager og tirsdager. I tillegg ble maksimal førstepremiepott økt fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - ca. 1,2 milliarder norske kroner.

Bakgrunnen for endringene skyldes først og fremst at Eurojackpot-lotteriet har eksistert i samme form i snart et tiår, og at det var behov for fornyende grep, forklarer trekningsansvarlig hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

– Det er Eurojackpot-alliansen som sammen har kommet frem til at både høyere førstepremiepott og to trekningsdager per uke vil være gode grep for at spillet fortsatt skal være attraktivt. Disse endringene er felles for alle medlemslandene, sier hun. 

Ryker milliarden på fredag?

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 4. november. Førstepremiepotten er allerede på maks og vil fremdeles ligge på ca. 1,22 milliarder kroner. Det overskytende legges som nevnt i andrepremiepotten, som fredag vil ligge på ca. 215 millioner kroner.

Maksimal førstepremiepott 120 mill. euro. Gjeldende kurs på trekningsdag.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler