eurojackpot

Eurojackpot: Voksen pott før tirsdagstrekningen

Førstepremiepotten i Eurojackpot fikk stå i fred forrige fredag og legger derfor på seg til neste trekning. Tirsdag ligger det ca. 130 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som klarer 5+2 rette i Eurojackpot. 

LOV Å STIRRE: Ca. 130 millioner kroner er definitivt en sum som får en til å sperre opp øynene.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. september 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremiepotten i Eurojackpot har ikke fått mye tid til å vokse de siste ukene. I løpet av august har den blitt vunnet og utbetalt flere ganger og dermed gått tilbake til startpunktet på 10 millioner euro.

På fredag var det fem spillere som delte andrepremiepotten. En svensk, en ungarsk og tre tyske spiller vant 3 059 250 kroner hver. To nordmenn gjettet 5 rette og vant nøyaktig 539 145 kroner hver, mens en andelsbank delte den nasjonale premien på 1 million kroner. Det var med andre ord flere norske spillere som kunne starte høsten med noen ekstra kroner på konto.

Men – førstepremiepotten ble som nevnt stående, noe som vil si at det fredag er nye muligheter for å vinne ca. 130 millioner kroner hvis man virkelig har hellet med seg og treffer 5+2 rette.

Vant 1 million kroner: – Veldig greit

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble fredag vunnet av en andelsbank bestående av 10 spillere som delte premien og kunne glede seg over 100 000 kroner hver.

En av de som fikk kontoen fylt opp med 100 000 kroner var en mann i 50-årene fra Ringsaker i Innlandet.

– Det var hyggelig. Jeg kan ikke si annet enn at det er veldig greit, sa mannen glad.

Mannen fortalte at han var midt i oppussing av hytta og at pengene kom godt med der.

– Vi driver å pusser opp hytta, så da blir nok det meste av pengene brukt på det. Jeg skal nok klare å både bruke og leve godt på det ja, lo han.

LES MER: Slik fungerer Andelsbank i EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Supertrekning på lørdag 17. september

17. september er det duket for Supertrekning i Lotto. Ekstratrekninger av denne typen skjer fire ganger årlig, og vi trekker da en rekke ekstra millionærer i tillegg til den ordinære hovedtrekningen. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alt du trenger å gjøre for å bli med, er med andre ord å spille Lotto helt som vanlig før 17. september. Hver Lotto-deltakelse utgjør ett lodd i Supertrekning-hatten.

Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 6. september. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 130 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 11 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler