eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Ingen milliardvinnere fredag - potten vokser

Ingen hadde fredagens vinnerrekke i Eurojackpot og førstepremiepotten vokser derfor videre. Vi fikk likevel en norsk millionær. En mann fra Troms og Finnmark tok nemlig tredjepremien og vant 1,5 millioner kroner.

MILLIARDPREMIE: På tirsdag er igjen trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen klar for å ringe og gratulere en eventuell norsk vinner med over 1 milliard kroner i premie.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. juli 2022Endret:3. januar 2023

Ingen klarte å få hull på førstepremiepotten og gjette seg frem til 5 + 2 riktige tall ei heller denne fredagen. Førstepremiepotten stiger derfor til ca. 1,2 milliarder kroner til neste trekning. 

En svensk, en polsk og to nederlandske spillere hadde 5 + 1 riktige og delte andrepremiepotten. Dermed vant hver av de fire utenlandske spillerne nøyaktig 8 125 100 kroner hver. 

Selv om vi ikke fikk noen ordinære vinnere her til lands, var det likevel en nordmann som endte kvelden på topp: en heldig mann fra Troms og Finnmark delte tredjepremien med tolv utenlandske spillere. Den norske spilleren kan glede seg over å ha vunnet nøyaktig 1 527 390 kroner.

Satt i bilen på vei til ferie

Den norske tredjepremievinneren var en mann i 60-årene fra Troms og Finnmark. Mannen satt i bilen sammen med kona på vei til ferie da Norsk Tipping ringte. 

- Steike.. sier mannen og blir stille i noen sekunder da han får vite hvor mye han har vunnet. 

- Det fyller jo opp feriebudsjettet rimelig bra, ler mannen glad.

Mannen forteller at han og kona spiller Eurojackpot fast og at de spiller sammen. Han innrømmer derfor at han må dele premien med kona, men ser ikke på det som noe negativt.

- For en fin start på ferien, humrer mannen glad, mens kona sier seg enig i bakgrunnen.

Hva pengene skal gå til annet enn ferie har han ikke noe bestemt svar på nå. En ting er han imidlertid sikker på at noe av premien skal gå til.

- Vi har bestilt oss ny bil, så den er i bestilling. Nå kan vi kjøpe den i sin helhet på egenhånd og trenger ikke å tenke på å låne penger til den, sier den ferske millionæren glad.

Mannen ønsker å være anonym. Han kjøpte vinnerkupongen på mobilen.

Andelsbank delte den nasjonale millionen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en andelsbank bestående av 10 spillere. De 10 spillerne delte dermed premien og kan glede seg over å ha vunnet 100 000 kroner hver.

En av de som får sommerkontoen fylt opp med 100 000 kroner er en mann i 30-årene fra Trondheim. 

- Kødder du? Jeg har alltid drømt om å få en telefon som dette, ler trønderen.

Mannen forteller at han akkurat har startet ferie og at dette gjorde starten ekstra fin.

- Det var den ferien. Nå skal jeg kose meg skikkelig, forteller mannen glad.

Trønderen delte millionpremien med disse ni:

 • Kvinne fra Tromsø

 • Mann fra Bryne

 • Mann fra Trondheim

 • Mann fra Øygarden

 • Mann fra Bergen

 • Mann fra Asker

 • Mann fra Moss

 • Kvinne fra Bodø

 • Mann fra Bergen

Vinnertallene 15. juli

Denne tallrekka, som altså ingen klarte å gjette seg frem til i sin helhet, ble trukket ut denne fredagen:

Hovedtall: 9 - 19 - 16 - 32 - 11

Stjernetall: 3 - 5

LES MER: Faste rekker? Slik legger du inn abonnement på EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye muligheter på tirsdag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 19. juli. Siden toppremien fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 1,2 milliarder kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 26 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler