eurojackpot

Eurojackpot: Starter noen juleferien med å ta førstepremien?

På selveste lille julaften er det klart for siste Eurojackpot-trekning før jul der ca. 105 millioner kroner venter i førstepremiepotten.

EUROJACKPOT JUL: Fredag er siste mulighet til å vinne stort i Eurojackpot før jul.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. desember 2022Endret:10. januar 2023

Tirsdag ble det Eurojackpot-jubel i Italia etter at en italiener var alene om å gjette 5+2 rette og dermed kunne ønske en premie på 222 894 790 kroner velkommen på konto rett før jul. 

Samtidig kunne fem tyskere og en nederlender juble etter at de gjettet 5+1 rette og delte andrepremiepotten, noe som resulterte i en premie på 4 690 055 kroner til hver av dem.

Ettersom begge de to største og gjeveste premiepottene ble vunnet og utbetalt i sin helhet tirsdag, er både første- og andrepremiepotten tilbake til start. Lille julaften er det dermed ca. 105 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som gjetter 5+2 rette, og ca. 29 millioner kroner i andrepremiepotten til den eller de heldige som prikker inn 5+1 rette.

Her til lands ble det ingen store million-utbetalinger tirsdag kveld, men en 33 år gammel kvinne fra Bergen kunne likevel avslutte kvelden som Eurojackpot-millionær - hun stakk nemlig av med den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Bergenskvinne fikk million-beskjed på vei til jobb

Den ferske millionvinneren var på vei til jobb da hun mottok Telefonen fra Hamar.

– Herregud. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, svarte den 33 år gamle bergenseren noe fortumlet da Norsk Tippings utsendte presenterte seg.

– Jeg er egentlig ganske satt ut. Dette kom litt brått på. Det blir nok litt annerledes å komme på jobb nå, for jeg hadde virkelig ikke sett for meg at dette skulle skje, lo hun.

På vei ut døra hadde bergenseren naturlig nok ingen konkrete planer for hva premien skulle brukes til.

– Jeg tror jeg må la dette synke inn før jeg begynner å tenke på hva jeg skal bruke disse pengene på avsluttet hun glad.

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Over tre måneder siden forrige norske storvinner

Det er over tre måneder siden vi hadde en stor Eurojackpot-premie her til lands. 16. september i år var en nordmann alene om å prikke inn 5+1 rette. Han vant dermed hele andrepremiepotten på 24 033 425 kroner. 

Da Norsk Tipping kom i kontakt med mannen på trekningskvelden var han både sjokkert og litt ordknapp.

– Nå er jeg helt nummen. Jeg tror ikke jeg klarer å få sove i natt nå, sa mannen, som ikke hadde sjekket kupongen sin eller fått med seg at han hadde vunnet, før Norsk Tipping ringte.

– Dette må jeg la synke inn. Kanskje jeg forstår hva som har skjedd i morgen, sa den da nybakte Eurojackpot-millionæren.

Ca. 105 millioner i førstepremiepotten lille julaften

På lille julaften, fredag 23. desember er det klart for ny Eurojackpot-trekning og siste sjanse før jul i spillet med store pottene. Førstepremien vil ligge på ca. 105 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 29 millioner kroner.

I tillegg er er det som vanlig nasjonal trekning, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut og vinner den nasjonale premien på 1 million kroner.  

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler