eurojackpot

81 norske Eurojackpot-millionærer så langt i år – dette fylket har flest

Visste du at vi allerede har fått 82 norske Eurojackpot-millionærer i år? Ett fylke leder soleklart når det gjelder antall millionvinnere – se hvilket her.

EUROJACKPOT-MILLIONÆRER: Det blir stadig flere Eurojackpot-millionærer her til lands.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:24. august 2023

Hittil i år har 81 norske Eurojackpot-spillere opplevd å få en telefon fra Hamar. Vi ringer nemlig alltid millionvinnere fra vinnernummeret 625 60 000.

Ser vi litt større på det har det faktisk blitt hele 566 norske Eurojackpot-millionærer her til lands siden første trekning 1. februar 2013.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Viken har flest Eurojackpot-millionærer

Ikke at det er en fylkes-konkurranse i å huse flest millionærer, men vi har likevel tatt en titt på hvordan de til nå 566 norske Eurojackpot-millionærene fordeler seg utover landet. Noen stor overraskelse er det kanskje ikke at storfylket Viken ligger soleklart øverst på med hele 140 millionvinnere.

Antall millionærerFylke
140Viken
70Vestland
49Trøndelag
44Troms og Finnmark
44Rogaland
43Oslo
42Innlandet
33Nordland
30Agder
28Vestfold og Telemark
27Møre og Romsdal

– Jeg gjør det fordi det er større sjanse for å vinne

Ved siste Eurojackpot-trekning tirsdag 22. august fikk vi ingen norske tilskudd på millionærtreet. Det vi derimot fikk var ti ferske vinnere av en premie på 100 000 kroner hver.

Ved hver Eurojackpot-trekning kjører vi nemlig i tillegg til hovedtrekningen i gang en nasjonal tilleggstrekning hvor premien på 1 million kroner går til en tilfeldig norsk spiller eller et andelslag eller andelsbank. Her trenger man ikke å ha et eneste tall rett – det eneste som gjelder er å ha spilt Eurojackpot innen spillefristen samme kveld.

Ved forrige trekning var det altså en andelsbank som stakk av med den nasjonale millionpremien, og dermed endte opp med en premie på 100 000 kroner hver.

En av disse var en mann fra Sunnfjord i Vestland.

– Det er jo en sånn telefon man bare drømmer om. Dette var veldig hyggelig og fantastisk moro. Det er bare å bukke og takke, svarte mannen da Norsk Tipping ringte for å gratulere. 

Vestlendingen kunne fortelle at han ikke var ny for å spille på andelsbank.

– Jeg gjør det fordi det er større sjanse for å vinne, forklarte mannen, som skulle sette premien inn på sparekonto.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hva er andelsbank?

Andelsbank gir Eurojackpot-spillere muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. For hver andel man kjøper betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst.

Man kan kjøpe så mange andeler man ønsker.

Når man deltar i større systemspill, øker sjansen for å få en eller flere premier ettersom systemer dekker flere kombinasjoner av tall.

Ca. 184 mill. på fredag

Allerede fredag 25. august er det klart for en ny Eurojackpot-trekning. Denne gangen er det ca. 184 millioner kroner i førstepremiepotten, mens andrepremiepotten er på ca. 13 millioner kroner.

I tillegg kjører vi som alltid i gang den norske tilleggstrekningen med premiepotten på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler