eurojackpot

Eurojackpot i kveld: Slik får du en del av gevinsten med andelsbank

Andelsbanker har stukket av med flere store premier i Eurojackpot. Fredag delte ti nordmenn delte den nasjonale millionpremien. Her kan du lese hvordan andelsbank fungerer.

Foto: Veikkaus/Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:1. mai 2023Endret:2. mai 2023

Det var ingen, verken i inn- eller utland som hadde 5+2 rette i Eurojackpot fredag forrige uke. Førstepremiepotten la derfor på seg, og er oppe i ca. 153 millioner kroner til tirsdagens trekning. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 11 millioner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Innholdsrik siste uke i april for Eurojackpot

Den siste uken i april ble en innholdsrik uke for Eurojackpot. Tirsdag kunne en spiller fra Kiel-området i Tyskland slippe jubelen løs etter at vedkommende var alene om å prikke inn 5+2 tall i Eurojackpot, og dermed sikret seg nøyaktig 547 999 000 kroner. 

Fredag fikk førtepremiepotten stå i fred, men ni utenlandske spillere sikret seg millionpremier i andre- og tredjepremie. Den nasjonale tilleggspremien gikk til en andelsbank, hvorpå millionen ble delt i ti. Kanskje blir det flere andelsvinnere første uken i mai?

Dersom en norsk andelsbank skulle ende opp med å dele førstepremiepotten på ca. 153 millioner kroner tirsdag, sikrer de seg ca. 15,3 millioner kroner hver.

En av de som vant på fredag var en mann (33) fra Bærum i Viken. 

– Det ble en veldig fin start på langhelgen, svarte bæringen fornøyd.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik fungerer andelsbank

For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. Skulle andelslaget for eksempel vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner, vil altså hver spiller få 100 000 kroner.

Dersom man virkelig har hellet med seg til helga og lander en andrepremie sammen med andelslaget sitt, ville gevinsten vært på ca. 1,1 millioner kroner (11 millioner delt på ti). Skulle et norsk andelslag klare fem pluss to rette, ville hver av de ti spillerne sitte igjen med omtrent 15,3 millioner kroner hver, etter å ha delt førstepremiepotten på ca. 153 millioner kroner.

LES MER: Simon (38) delte Eurojackpot-millionen under middagsstevnemøte med madammen 

Ca. 153 millioner i første Eurojacpot-trekning i mai

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 2. mai. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 153 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 11 millioner kroner. 

I tillegg er er det som vanlig nasjonal trekning, hvor en tilfeldig norsk spiller, andelsbank eller et andelslag med gyldig kupong trekkes ut og vinner 1 million kroner.  

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler