eurojackpot

Eurojackpot: Årets høyeste 1. premiepott så langt

Over 700 millioner kroner ligger klar øverst på premiestigen i Eurojackpot. Skulle det imidlertid ikke lykkes å prikke inn alle tallene, er det flere millionmuligheter.

FREDAGSMORO: Fredag er ukas favorittdag for mange. Med en millionbeskjed fra Norsk Tipping, blir den garantert enda bedre.Foto: Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:10. mars 2022Endret:3. januar 2023

Forrige fredag var det faktisk tre nordmenn som ble Eurojackpot-millionærer - og det uten å ha prikket inn samtlige 5+2 vinnertall. 

For i spillet med de høye pottene, er det også millionmuligheter i 2. og 3. premie.

Eurojackpot har spillefrist fredag kl. 19.00

- Sjokkert, men glad

En kar fra Viken ble kanskje kveldens mest overraskede, da han vant hele 22,3 millioner kroner - i 2. premie

- Jeg er veldig sjokkert, men også glad, sa en ganske fortumlet vinner da vi ringte sent fredag kveld. 

I 3. premie ventet 1,9 millioner kroner, og ei dame i 30-åra fra Froland var blant dem som sikret seg denne summen. 

- Nå er jeg helt satt ut! Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje meg, sa sørlendingen - og la til av noe av premien ville gå til nedbetaling av lån, i tillegg til en ferietur med familien. 

Som vanlig deles det hver fredag en nasjonal millionpremie til en norsk spiller (eller andelsbank). Den tredje millionvinneren var en mann i 30-åra fra Lillestrøm på Romerike. Han fikk telefonen mens han slappet av foran tv-en. 

– Så gøy! Dette er en veldig god start, sa mannen - og fortalte om planer for hytteutbygging. - Det er et bra tilskudd i hyttefondet. Mulig noe av premien går med på en reise, men vi får se. Det åpner seg veldig mange muligheter i hvert fall, sa han.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny rekord

Ingen spillere, hverken norske eller utenlandske, har klart å treffe 5+2 Eurojackpot-tall de siste ukene. Sist gang det skjedde var 28. januar, da en slovener sikret seg 111 635 670 kroner som alenevinner. Siden den gang har potten vokst seg til ca. 708 millioner kroner. 

Skulle en norsk spiller ta potten alene, er det ny premierekord for Norsk Tippings spill - med god margin. Topp 3-lista for premieutbetalinger er alle fylt opp av Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. - Jeg er glad og nummen, sa vinneren - som mildt sagt ble satt ut av å vinne nærmere en halv milliard kroner.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. - Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

LES OGSÅ: 2. premiene for norske vinnere i Eurojackpot ble forsterket gjennom et premiesikringsfond i november 2021. Les mer om dette her.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler