eurojackpot

Eurojackpot: Ca. 379 mill. i kveld – dette skjer dersom du vinner

Tirsdag braker det løs igjen og i førstepremiepotten venter ca. 379 millioner kroner til den eller de som måtte klare det nesten umulige: å gjette seg til alle 5+2 rette.

MILLION-TELEFON: Alle norske millionvinnere i Eurojackpot vil få en telefon fra Norsk Tippings vinnernummer. Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:4. september 2023Endret:5. september 2023

Du har kanskje drømt om å vinne en større premie innimellom, men har du noen gang tenkt over hva som vil skje i etterkant dersom du skulle ende opp med et millionbeløp? Vi har tatt en prat med lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer

Dersom du har maks flaks på tirsdag og ender opp med hele førstepremiepotten på ca. 379 millioner kroner alene, vil du først få en telefon fra vinnernummeret vårt 625 60 000. Da vil vi både gratulere deg og informere deg om veien videre.

Men du slippes ikke helt «fri» ennå. For samtidig som drømmen om å vinne en stor gevinst kanskje går i oppfyllelse, dukker det muligens også opp flere spørsmål og noen bekymringer.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn. 

TAR VARE PÅ VINNERE: Lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, er en del av teamet som ivaretar ferske vinnere.Foto: Christian Dybendal, Norsk Tipping

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Veiledning fra advokater

– Hvilke råd gir dere noen som plutselig har vunnet premier i hundremillionersklassen?

– Et av de første rådene vi gir, er å puste og ta det helt med ro. Pengene går ingen steder. Bruk den første tida på å juble og glede deg over premien, før du tar beslutninger rundt pengene, sier Roterud Mathisen.

I neste omgang gir veilederne i Dehn en slags basisopplæring i det å forvalte en sånn pengesum.

– Veiledningen blir skreddersydd vinneren og hva vinneren ønsker å gjøre, og tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Vil de oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre, avslutter Roterud Mathisen.

LES MER: Advokatene i Dehn følger opp Norsk Tippings millionvinnere

Ca. 379 mill. på tirsdag

Tirsdag 5. september er det klart for høstens andre Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten er som tidligere nevnt på ca. 379 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 11 millioner kroner.

Å sikre seg førstepremiepotten i Eurojackpot er så og si nesten umulig, men nå vet du i hvert fall litt mer om hva du har i vente dersom du mot de aller fleste odds skulle ha 5+2 rette på tirsdag.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler