eurojackpotfremside

Vi nærmer oss 600 norske Eurojackpot-millionærer

Det er ikke bare de store pottene, men også at det regelmessig blir millionærer som gjør Eurojackpot spennende. Med to trekninger i uka og 13 premienivåer får vi norske millionærer ukentlig.

EUROJACKPOT: Tirsdag trekkes nye tall i Finland.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:20. november 2023

Fredag gikk hele førstepremiepotten til en tysk deltaker. Vedkommende vant svimlende 431 millioner kroner.

Det betyr at potten starter på bunn – og i Eurojackpot er bunn ganske solid. Førstepremiepotten er nemlig over 100 millioner kroner. Ca. 118 millioner kan du vinne dersom du får 5+2 rette tirsdag.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Et lite tilbakeblikk

Om sju små uker begir vi oss inn i et nytt år, men før den tid skal vi gjennom 12 Eurojackpot-trekninger. Det kan betyr at vi mest sannsynlig vil få over 600 Eurojackpot-millionærer her til lands. Per dags dato er det nemlig 591 personer som har vunnet 1 million kroner eller mer i Eurojackpot. Bare i år har vi passert 100 millionærer. Nøyaktig 106 personer har sikret seg tittelen som Eurojackpot-millionær. Hvem blir de neste? Og hvor mange millionærer finnes det her til lands i utgangen av 2024?

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Eurojackpot hver tirsdag og fredag

Eurojackpot er et lotterispill der det trekkes 5 av 50 hovedtall, og 2 av 12 stjernetall. Førstepremien går til den eller de som har de 5 rette hovedtallene og de 2 rette stjernetallene på én og samme rekke.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 120 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen, som bestemmer størrelsen på endelig premiepott i norske kroner.

Eurojackpot er et samarbeid mellom 18 land, og trekningen foretas i Finland hver tirsdag og fredag. Spillefristen er kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00. Hvis ingen vinner potten på fredag, videreføres den til neste trekning, som da er på tirsdag. Det samme fra tirsdag til fredag.   


Norsk tilleggstrekning hver tirsdag og fredag

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i en tilleggstrekning av en premie på én million kroner. Denne millionpremien trekkes hver tirsdag og fredag.

Forsterking av andrepremie ved norsk vinner

Hvis en av våre spillere har 5+1 rette, vil Norsk Tipping forsterke premiebeløpet som denne spilleren får utbetalt. Størrelsen på dette ekstra beløpet vil variere og er avhengig av hvilket beløp som er spart opp mellom hver spillomgang.

Vill fantasi – men det kan skje

Førstkommende tirsdag ligger det tre potter av god størrelse klare for trekning: Førstepremiepotten som er på ca. 118 millioner kroner, andrepremiepotten på ca. 11 millioner kroner og sist men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner. Er du med?

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler