eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Førstepremiepotten oppe i ca. 194 mill.

Ingen sikret seg førstepremiepotten under tirsdagens Eurojackpot-trekning. Her hjemme stakk en andelsbank av med den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

TO GANGER I UKA: Tirsdager og fredager trekkes det hver uke nye Eurojackpot-tall i Finland. Mari Lehtisalo
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:27. februar 2024Endret:28. februar 2024

Førstepremiepotten fikk stå støtt etter tirsdagens Eurojackpot-trekning. Den fikk dermed sjansen til å legge på seg før neste trekning fredag 1. mars, hvor den vil være på ca. 194 millioner kroner.

Andrepremiepotten gikk til en heldig tysk alenevinner som sikret seg ikke mindre enn 11,8 millioner kroner. En heldig nederlender sikret seg hele tredjepremiepotten på 6,6 millioner kroner.

I den norske tilleggstrekningen gikk millionpremien til en andelsbank bestående av ti heldige vinnere som endte opp med 100 000 kroner hver. Andelsbanken hadde god geografisk spredning fra Sandefjord i Vestfold i sør, til Loppa i Finnmark i nord.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill
Eurojackpot
27. februar 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Slik fungerer Andelsbank

Andelsbank er en måte å sikre seg flere «lodd i hatten» for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst.

Det er ikke akkurat første gangen den nasjonale tilleggspremien går til en andelsbank. Ikke sjeldent ender en gjeng med ti heldige norske andelsbank-spillere opp med å dele millionpremien i Eurojackpot, og dermed sikre seg hver sin «slant» på 100 000 kroner.

Tar vi en titt tilbake til 2021 kan vi mimre rundt da Simen Engjaberg Øye (den gangen 38 år) ble 100 000 kroner rikere under en romantisk middag ute med kona.

– Dette passer veldig bra. Vi holder på å bygge hytte i Stryn. I dag har vi vært på inspeksjon og benyttet derfor anledningen til å ta en date her. Nå blir det bra møblement til hytta, og så må vi ferie litt ekstra i kveld, fortalte Øye den gangen.

MIDDAG FOR TO: Andelsbank-vinner Simon Engjaberg Øye og kona Gry Sætre Øye tilbake i 2021.Foto: privat

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ca. 194 mill. på fredag

Allerede fredag 1. mars er det klart for vårens første Eurojackpot-trekning. Da ligger det som nevnt ca. 194 millioner kroner i førstepremiepotten, mens andrepremiepotten er på ca. 21 millioner kroner.

Som alltid drar vi også i gang den nasjonale tilleggstrekningen av 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler