eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Førstepremiepotten vokser til ca. 1,13 milliarder – ti norske vinnere delte millionen

Ingen hadde 5+2 rette tirsdag. Førstepremiepotten i Eurojackpot blir derfor på ca. 1,13 milliarder kroner fredag.

SKYHØY POTT: Dersom du er alene om å få 5+2 rette, vil du vinne ca. 1,13 milliarder kroner på fredag.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:26. desember 2023

Ingen prikket inn 5+2 rette og forsynte seg av førstepremiepotten 2. juledag. Dermed øker førstepremiepotten til ca. 1,13 milliarder kroner.

Heller ingen fikk 5+1 rette. Det var riktignok sju utenlandske spillere som fikk 5 rette og sikret seg 1 354 160 kroner hver.

Her til lands gikk den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner til en andelsbank.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Andelsbank delte millionen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner gikk til en andelsbank bestående av ti personer. Disse vant dermed 100 000 kroner hver:

 • Mann fra Åsnes i Innlandet

 • Mann fra Alvdal i Innlandet

 • Kvinne fra Stavanger i Rogaland

 • Mann fra Oslo

 • Mann fra Oslo

 • Mann fra Lillestrøm i Viken

 • Mann fra Lillestrøm i Viken

 • Kvinne fra Vadsø i Troms og Finnmark

 • Mann fra Lørenskog i Viken

 • Mann fra Bergen i Vestland

Eurojackpot
26. desember 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Ofte stilte spørsmål om andelsspill

Andelsspill kommer i flere former, og det kan fort bli krøll når man snakker om dem. Her kommer en oversikt over ulike begreper og ting folk ofte lurer på når temaet kommer på banen. 

Andelsspill, andelsbank, andelslag - hva er forskjellen?

Et andelsspill er kort fortalt et spill hvor flere spillere går sammen om å levere deltakelse. Hver spiller står for sin del av innsatsen, og er følgelig sikret en andel ved en eventuell premie. 

Andelsbank er begrepet Norsk Tipping benytter om sine andelsspill. De tilbys foreløpig i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot, hvor grupper på ti spillere kan gå sammen om å levere et større systemspill hvor de da eier en ti-del hver. De vet ikke hvem de spiller sammen med, systemene blir fortløpende og automatisk satt opp. Går systemet inn og vinner, vil hver spiller få utbetalt en ti-del av premiebeløpet.

Et andelslag er et andelsspill som kommisjonærer selv setter opp. Dersom man ønsker å spille andelsspill med mer lokal tilhørighet, føles disse fort litt mindre anonyme enn andelsbank. Du kan lese mer om hvordan andelslag fungerer i denne saken om lokallaget fra Dokka som har vunnet millionpremie i Lotto - tre ganger.

Hva menes med systemspill, egentlig?

Systemspill betyr egentlig bare at man kombinerer flere rekker i en og samme deltakelse. Man spiller altså på et større system av rekker. Når flere spillere går sammen om innsatsen, spilles det naturlig nok på mange flere rekker enn man selv ville kunne kjøpt. Alle andelsspill er systemspill, men ikke alle systemspill er andelsspill (man kan for eksempel levere systemspill alene i Lotto).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets siste storpotter

Fredag 29. desember er det ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten er på ca. 1,13 milliarder kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 45 millioner kroner.

Som vanlig har vi den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler