IKKE AKKURAT SØVNDYSSENDE: Skulle du være litt sigen fredag kveld, lover vi at du våkner hvis Telefonen fra Hamar ringer akkurat deg.RealPeopleStudio - stock.adobe.comIllustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping
eurojackpotfremside

Eurojackpot: Hold deg våken – det er over en halv milliard kroner i førstepremiepotten

Tirsdag vant en søvnig nordlending et solid millionbeløp i Eurojackpot. Fredag kveld er det nye muligheter – med over 500 millioner kroner øverst på premiestigen.

Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:26. mai 2023

Han hadde godt sovehjerte, nordlendingen vi forsøkte å få fatt i tirsdag kveld. I hvert fall sov han over samtlige forsøk Telefonen fra Hamar gjorde. Budskapet vi ville formidle, var følgende:

– Gratulerer – du har vunnet andrepremie i Eurojackpot, og snart er 12,9 millioner kroner på konto!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Fredag 26. mai er andrepremiepotten på ca. 20 millioner kroner, mens førstepremien har blitt svært så voksen – nemlig ca. 566 millioner kroner.

Gikk rundt og tråkket

Det var ikke før dagen etter, onsdag, at mannen fra Sørreisa i Troms og Finnmark tok telefonen. På morgenen hadde han notert seg de ubesvarte anropene, og ante at noe var i gjære … Veien inn til Norsk Tipping-appen var kort, og der fikk han se at følgende sum lyste opp mot ham: 12 923 340 kroner.

– Det var bra jeg ikke hørte telefonen, da hadde jeg nok ikke fått sove, sa vinneren humrende til Norsk Tipping onsdag – og la til at han hadde sovet veldig godt kvelden før.

Han og kona hadde vært våken i flere da han fikk bekreftelsen fra Hamar.

– Vi har vært litt spente etter at jeg tok trekningen i appen. Vi har gått her og trødd og venta på telefon, forklarte vinneren som ikke helt hadde turt å tro på millionbeskjeden før han fikk den endelig bekreftet.

Premien hadde han rukket å gjøre seg noen små tanker om.

– Nå blir huset og bilen betalt ut. Bilen begynner å bli litt gammel, så vi får se der. Så har vi barn og barnebarn som må få litt. Og så blir det nok en tur til København. Vi pleier å gjøre det, men tenkte at vi ikke hadde råd i år. Ellers må vi la det synke litt inn.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nord-Norge-tirsdag

Troms og Finnmark fikk for øvrig to millionvinnere tirsdag kveld. Vinneren av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner gikk nemlig til Porsanger – nærmere bestemt Terje Bakervik (73).

– Det var overraskende, svarte han da vi serverte den hyggelige millionbeskjeden – og la til:

– Det føles veldig godt.

I hver hver Eurojackpot-trekning trekkes en vinner av nasjonal tilleggspremie, som den Bakervik vant. Premien trekkes tilfeldig blant alle leverte rekker til den aktuelle spilllomgangen, og kan vinnes av én spiller, eller en andelsbank.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler