eurojackpotfremside

Eurojackpot: Over 300 mill. i førstepremiepotten – blir det norsk jubel?

Det er to uker siden vi fikk forrige alenevinner i Eurojackpot. Skulle det skje med en norsk spiller fredag kveld, venter en utbetaling på ca. 331 millioner kroner.

5+2 RETTE: ... er det som gjelder i Eurojackpot. Skulle noen få til det, blir det et solid påfyll på vedkommendes bankkonto.Mari Lehtisalo
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:26. oktober 2023

Det var på «ulykkesdagen» fredag den 13. at en tysk spiller fikk inn samtlige 5+2 Eurojackpot-tall, og etter alt å dømme fikk et helt annet forhold til denne dagen.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vant over 600 mill.

Den heldige vinneren var en kvinne fra Calw-distriktet i Baden-Württemberg. Hun var den eneste førstepremievinneren, og kunne dermed innkassere 54,2 millioner euro – eller godt over 624 millioner kroner.

følge spillselskapet Lotto Baden-Württemberg hadde kvinnen levert spillet på nett.

– Vi gratulerer henne hjerteligst med dette, og ønsker vinneren lykke til med å oppfylle drømmene sine, uttalte administrerende direktør Georg Wacker i Lotto Baden-Württemberg i en pressemelding.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Midt i klesvasken

I etterkant av storpremieutbetalingen fredag 13. oktober, har ingen tatt førstepremiepotten. Denne har vokst til ca. 331 millioner kroner fredag 27. oktober. Andrepremiepotten er på ca. 20 millioner kroner.

Skulle ingen norske spillere klare den bortimot umulige øvelsen å ha 5+2 rette, er det fortsatt million-håp. Hver fredag trekkes en vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Her trenger man ikke å ha noen rette tall; vinneren trekkes tilfeldig blant alle spilte rekker. Tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank.

Forrige trekning (tirsdag) ringte Telefonen fra Hamar til en kvinne i Sandnes, Rogaland. På andre forsøk fikk vi henne i tale.

– Jeg var opptatt med klesvask, så jeg fikk ikke tatt telefonen første gangen. Har jeg vunnet 1 million kroner? Det er helt herlig. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, for jeg er litt sjokkert nå, sa den nybakte Eurojackpot-millionæren.

Hun la til at pengene skulle settes inn på sparekontoen, da hun foreløpig ikke visste hva hun skal bruke gevinsten på.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler