eurojackpot

Eurojackpot på fredag: Slik fungerer andelsbank

Ved å spille andelsbank sammen med andre Eurojackpot-spillere, blir en eventuell gevinst mindre - men man har samtidig bedre sjanser enn man ville hatt alene.

JO FLERE VI ER SAMMEN: Det meste blir bedre av å deles. Når man spiller via en andelsbank, er det alltid ti stykker som deler opplevelsen, uansett utfall.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:15. juli 2021Endret:3. januar 2023

Helga nærmer seg, og det samme gjør fredagens Eurojackpot. Dersom man drømmer om de store summene men ser med skjevt blikk mot de små sjansene, kan det være verdt å ta en titt på hvordan man spiller andelsbank. Her går ti spillere sammen om å legge inn større systemspill – noe som øker muligheten for én eller flere premier da disse spillene dekker flere kombinasjoner av tall.

Slik fungerer andelsbank

For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. Skulle andelslaget for eksempel vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner, vil altså hver spiller få 100 000 kroner.

Les mer: Simon (38) delte Eurojackpot-millionen under middagsstevnemøte med madammen 

Dersom man virkelig har hellet med seg og lander en 2. premie sammen med andelslaget sitt, ville gevinsten denne uken vært på ca. 2,6 millioner kroner (10 prosent av hele potten, som denne uken er på ca. 26 millioner kroner). Skulle det største skje, og et andelslag tar toppremien, ville hver av de ti spillerne sitte igjen med ca. 33 millioner kroner etter å ha delt 1. premiepotten på ca. 330 millioner kroner.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Systemspill? Hva er det?

Systemspill benyttes når man ønsker å kombinere flere rekker i en og samme deltakelse. Spiller man Lotto eller Vikinglotto, kan det hende at man allerede er kjent med begrepet. Alle andelslag-spill i Eurojackpot er systemspill.

Les mer: Spilleavhengige møtes med gammeldagse fordommer

Når man spiller systemspill, kan man enten velge et av flere ferdigdefinerte system eller velge sitt eget system, hvorpå man vil få tilfeldig genererte tall som kan endres ved å klikke på tallrekkene. Velger man for eksempel 9 tall, blir det 36 rekker. På en eventuell Eurojackpot-kvittering vil det fremgå hvilke system man har spilt og hvor mange andeler man har.

Frisk start på helga

Litt hjertebank på fredagskvelden kan være sunt så lenge man spiller med måte. Til tross for at det ikke lenger er sendinger på tv, kan Eurojackpot-trekningen fortsatt by på helgespenning.

1 million kroner ligger alltid klare i nasjonal premie til én heldig norsk spiller eller et andelslag. Hvem tar premien denne gangen – og får vi flere nye norske millionærer? 1. og 2. premiepottene ligger som nevnt på ca. 330 millioner kroner og 26 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler