eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Førstepremien vokser til årets siste trekning

Ingen nordmenn havnet på Eurojackpot-pallen tredje juledag. Én tysker vant andrepremien, mens to utenlandske spillere delte tredjepremien. Her til lands ble en mann fra Ringerike millionær etter at han vant den nasjonale premien på 1 million kroner.

EUROJACKPOT-JUL: Ingen spillere sikret seg førstepremiepotten i Eurojackpot-trekningen tredje juledag. Lille nyttårsaften er det klart for romjulens og årets siste trekning.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. desember 2022Endret:10. januar 2023

I årets nest siste Eurojackpot-trekning var det ingen som klarte å få hull på førstepremiepotten og gjette seg frem til 5+2 riktige tall. Førstepremiepotten stiger derfor til ca. 220 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å være på ca. 34 millioner kroner i årets siste Eurojackpot-trekning fredag 30. desember.

Helt fritt for millionærer ble det imidlertid ikke. En tysk spiller var alene om å gjette 5+1 rette og kapret hele andrepremiepotten på 9 276 490 kroner. To spillere fra Tsjekkia og Tyskland gjettet 5+0 rette og delte tredjepremien, noe som resulterte i en premie på 2 615 755 kroner til hver av dem.

V fikk ikke noen toppremievinnere her til lands, men det var likevel over 20 000 norske spillere som vant stort og smått i Eurojackpot tredje juledag. Aller heldigst var en mann fra Ringerike i Viken - han stakk av med den nasjonale premien på 1 million kroner.

Ringeriking vant den nasjonale millionen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en mann i 40-årene fra Ringerike i Viken.

– Det var jo veldig morsomt, humrer mannen fornøyd når han får millionbudskapet.

Mannen forteller at han tidligere i dag bestemte seg for å kaste inn en Eurojackpot-kupong, men at han ikke visste om den nasjonale tilleggspremien.

– Pengene kommer uansett godt med i disse dager. Så utrolig gøy, stråler mannen glad.

Hva premien skal gå til har han også noen tanker om.

– Det går nok med i hverdagsøkonomien og gjør det litt romsligere fremover. Også skal det nok gå litt til nedbetaling av lån, samt en liten ferietur, avslutter den ferske millionæren blid og fornøyd.

Kupongen kjøpte han på mobil.

Årets nest siste Eurojackpot-rekke

Dette er tallene som ble trukket ut tredje juledag, i årets nest siste Eurojackpot-trekning:

34 - 44 - 28 - 33 - 37

Stjernetall:

4 - 11

LES OGSÅ: Derfor er det viktig at du setter dine egne spillgrenserNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Over tre måneder siden forrige norske storvinner

Det er over tre måneder siden vi hadde en stor Eurojackpot-premie her til lands. 16. september i år var en nordmann alene om å prikke inn 5+1 rette. Han vant dermed hele andrepremiepotten på 24 033 425 kroner. 

Da Norsk Tipping kom i kontakt med mannen på trekningskvelden var han både sjokkert og litt ordknapp.

– Nå er jeg helt nummen. Jeg tror ikke jeg klarer å få sove i natt nå, sa mannen, som ikke hadde sjekket kupongen sin eller fått med seg at han hadde vunnet, før Norsk Tipping ringte.

– Dette må jeg la synke inn. Kanskje jeg forstår hva som har skjedd i morgen, sa den da nybakte Eurojackpot-millionæren.

Nye muligheter i årets siste trekning

Neste trekning i Eurojackpot er årets siste og faller på lille nyttårsaften, fredag 30. desember. Siden toppremien fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 220 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 34 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler