eurojackpot

Eurojackpot: Tar noen milliardpotten i kveld?

Fredagens førstepremiepott er nesten identisk med summen Norges første spillmilliardær sikret seg for tre måneder siden.

IKKE SMÅPENGER: Skulle en spiller sikre seg hele førstepremiepotten alene, er det en smått utrolig sum som overføres til vedkommendes konto.Foto: Mari Lehtisalo/Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:18. april 2024Endret:19. april 2024

Fredag 19. april ligger det ca. 1,34 milliarder kroner i Eurojackpots førstepremiepott. Skulle det utrolige skje at én spiller er alene om å ha 5+2 rette, vil det markere den 6. høyeste utbetalingen i spillets historie.

Makstaket i Eurojackpot er på 120 millioner euro. Fredagens pott er på 115 millioner euro, som tilsvarer ca. 1,34 milliarder kroner (gjeldende kurs tirsdag 16. april).

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Norges første spillmilliardær

Vinnersjansen for å få 5+2 rette er ikke stor, nærmere bestemt 1:140 millioner per rekke. Det er med andre ord ikke noe å regne med, for å si det forsiktig.

Samtidig: Tre ganger i 2024 har det skjedd at en spiller har klart å sitte med full rekke, og dermed kunne kalle seg millionær i hundremillionersklassen. Ja, faktisk i milliardklassen også.

Totalt for 1. premier er det utbetalt litt over 2,6 milliarder kroner så langt i 2024.

Det er ikke lenge siden vi fikk vår første spillmilliardær her til lands. Tirsdag 16. januar smalt det ordentlig i Eurojackpot-sikringsskapet, da en kvinne fra Østlandet var den eneste med samtlige tall inne. Premien: 1 360 020 000 kroner.

Kanskje unødvendig å nevne, men det ble en sjokkartet opplevelse for kvinnen.

– Det er jo bare helt vanvittig, utbrøt hun etter å ha blitt kontaktet av Norsk Tipping sent på kvelden.

Dagen etter la hun blant annet til følgende:

– Jeg har hatt gullhår. Gullhår overalt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

(Saken fortsetter under videoen).

Slik så det ut da vi ringte Norges første spillmilliardær

Fire så langt i 2024

I tillegg til milliardutbetalingen til østlandskvinnen i januar, har 2024 altså bydd på flere 1. premievinnere:

Alltid norsk millionpremie

Skulle det ikke gå veien med de høyeste premiene, har du som norsk spiller alltid et ekstra håp om å vinne en voksen premie. Hver fredag og tirsdag trekkes en nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner. Alle som har levert spill er med i denne trekningen, og man trenger ikke å ha noen rette for å vinne.

Millionen kan gå til en enkeltspiller, eller deles av en andelsbank. Det sistnevnte skjedde så sent som tirsdag 9. april, da ti andelsspillere delte premien.

Andelsbank er en måte å sikre seg flere «lodd i hatten» for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler