eurojackpot

Eurojackpot: I kveld er det ca. 1,13 milliarder kroner i førstepremiepotten

Med en god dose flaks, kan du vinne ca. 1,13 milliarder kroner dersom du er alene om å få 5+2 rette tirsdag. Senest i januar fikk vi vår første norske milliardvinner. Skjer det igjen på tirsdag?

STORE SUMMER: Eurojackpot er spillet med de store premiene, og på tirsdag har førstepremiepotten passert milliarden.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:15. april 2024Endret:16. april 2024

Ingen vant førstepremiepotten i Eurojackpot på fredag. Dermed har den fått vokse frem til tirsdagens trekning og vil da være på ca. 1,13 milliarder kroner.

Selv om det er tilnærmet umulig å vinne de store pottene i Eurojackpot skjer det – også her til lands. Spoler vi tilbake til 16. januar i år kommer vi tilbake til kvelden da en norsk kvinne fra Østlandet satte norsk premierekord. Som den eneste med alle 5+2 rette sikret hun seg hele førstepremiepotten på over 1,36 milliarder kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Norges første spillmilliardær

– Hæ, er dette tull eller? var den første reaksjonen til kvinnen da vi ringte henne med milliardbeskjeden samme kveld.

– Det er jo bare helt vanvittig.

Den nybakte milliardæren tok ikke av på noen måte, men forholdt seg rolig gjennom hele samtalen.

Da vi slo på tråden igjen dagen etter, kunne den ekstremt heldige vinneren rapportere om en noe søvnløs natt.

– Jeg er trøtt, men glad, fortalte Norges første spillmilliardær.

– Det har vel ikke gått helt opp for meg. Jeg har ikke sovet et eneste sekund i natt. Men jeg har det bra, altså.

Østlandskvinnen hadde siden den første samtalen fortalt den store hemmeligheten til noen utvalgte familiemedlemmer, men hvordan reagerer man egentlig på en slik beskjed fra sin nærmeste?

– De trodde ikke på det. Jeg måtte sende dem en skjermdump av spillkvitteringen med premieinfoen før de turte å stole på det. De ble helt satt ut og overveldet, svarte hun – og la til:

– Det ble god stemning, altså.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Gullhår overalt

Vinnersjansen for førstepremie i Eurojackpot er, som nevnt, av det relativt håpløse slaget. Å prikke inn 5+2 rette gir en teoretisk sjanse på ca. 1:140 millioner per rekke. Forklart på en annen måte: Det er 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke. Den norske Eurojackpot-milliardæren hadde med andre ord funnet en bitteliten nål i en gedigen høystakk. Det var hun veldig klar over.

– Jeg har hatt gullhår. Gullhår overalt, kommenterte hun.

Kvinnen hadde spilt Eurojackpot tidligere, men dette var første gangen hun leverte spill på en tirsdag.

– Jeg hadde igjen litt penger på spillerkontoen, så jeg tenkte jeg fikk prøve meg.

Hun leverte spillet på mobil fredag 12. januar, med en innsats på 50 kroner.

Vanligvis spør vi millionvinnere hva de skal bruke premien på, men dette var første gang vi spurte en milliardær.

– Jeg skal dele raust med familien og sørge for at de har det bra. Så har jeg også noen tanker om å gi bort penger til veldedige formål. Dette vil jeg diskutere med familien.

– … men hva med deg selv? Hva med en ny bil eller noe annet spontant?

– Ny bil trenger jeg ikke, så det blir ikke noe innkjøp på den fronten. Men jeg liker jeg å reise, så det blir nok en del ferieturer framover. Jeg gleder meg til å ta med hele familien på «all inclusive»-tur, sa kvinnen.

Video: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen ringer den norske milliardvinneren i Eurojackpot.

Dette skjer dersom du vinner ca. 1,13 milliarder kroner

Dersom du har maks flaks på tirsdag og ender opp med hele førstepremiepotten på ca. 1,13 milliarder kroner alene, vil du først få en telefon fra vinnernummeret vårt 625 60 000. Da vil vi både gratulere deg og informere deg om veien videre.

Men du slippes ikke helt «fri» ennå. For samtidig som drømmen om å vinne en stor gevinst kanskje går i oppfyllelse, dukker det muligens også opp flere spørsmål og noen bekymringer.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn. 

– Hvilke råd gir dere noen som plutselig har vunnet premier i milliardklassen?

– Et av de første rådene vi gir, er å puste og ta det helt med ro. Pengene går ingen steder. Bruk den første tida på å juble og glede deg over premien, før du tar beslutninger rundt pengene, sier Roterud Mathisen.

I neste omgang gir veilederne i Dehn en slags basisopplæring i det å forvalte en sånn pengesum.

– Veiledningen blir skreddersydd vinneren og hva vinneren ønsker å gjøre, og tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Vil de oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre, avslutter Roterud Mathisen.

LES MER: Advokatene i Dehn følger opp Norsk Tippings millionvinnere

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler